Jill Berends.
Jill Berends. Foto: wilma van velzen

Alle bloemisten stimuleren

populair n Waar de Nederlandse bloemist Snijcymbidium nog niet altijd ziet staan, wordt deze door de Engelse bloemist volop verkocht. Vooral tijdens de feestdagen is de Cymbidium daar populair.


"Dat is natuurlijk geweldig" zegt Jill Berens, die als project coördinator bij Royal FloraHolland deel uitmaakt van de promotiecommissie Snijcymbidium. "Bovendien is dit tevens het bewijs dat de consument het product enorm waardeert.
Onze uitdaging is dan ook om bloemisten in Europa te stimuleren vaker de snijcymbidium in te kopen en te verwerken in bloemwerk.
Cymbidium lastig om te verwerken? Ook daar werkt de promotiecommissie aan door het organiseren van diverse activiteiten met creatief en commercieel bloemwerk en het bieden van inspiratie op meerdere gebieden."


Margriet lezersactie

De promotiecommissie is op dit gebied volop actief. Onder het kopje directe consumenten benadering werden consumenten geïnformeerd via het populaire tijdschrift Margriet.
"Naast een uitgebreid artikel over de mooie Snijcymbidium organiseerde Margriet voor haar lezers ook een winactie. Hiermee was deelname aan een bloemenworkshop Cymbidium en een rondleiding door de kwekerij bij Peter van Tilburg in Rijnsburg te winnen. Twintig enthousiaste Margrietlezers werden hiermee verrast."


Groothandel

"Om uit te vinden wat beter loopt, de traditionele verpakking of fust met de nieuwe kleurige gesloten promotiekraag, zijn we begin november gestart met een test. Deze staat in het teken van het verbeteren van de presentatie van Cymbidium bij de groothandel.
Medewerking krijgen we van de producttafel van Royal FloraHolland. Dobbeflowers, FleuraMetz en Van Duyvenvoorde doen mee met locaties in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
In een aantrekkelijke en opvallende opstelling wordt het fust met Snijcymbidium op water en de kleurige promotiekraag aangeboden. De bedoeling hiervan is dat bloemisten meer Snijcymbidium kopen. Of dit zo is weten we in april."


Inspiratiebrochure

Onder de titel van Cymbidium Design Dossier is een prachtige inspiratiebrochure samengesteld speciaal voor groothandels en bloemisten.
"Vanuit de constatering dat arrangeurs onze ambassadeurs zijn hebben topdesigners als Daniel Santamaria, Bjorn Kröner-Salié, Desiree Glasbergen, Petri Rijsdijk en de onlangs overleden Johan Huisman prachtige creaties met Cymbidium gemaakt die vooral bloemisten inspiratie moeten bieden.
Met de Cymbidium snijorchidee in de hoofdrol laten zij zien dat dit prachtige product helemaal niet zo lastig te verwerken is, maar juist de eyecatcher is in boeketten en arrangementen. De inspiratiebrochure is uitgebracht in de Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse taal en zowel in papieren versie als digitaal breed verspreid."


Luxe uitstraling

Het spreekt voor zich dat de promotiecommissie op nog veel meer aspecten rond Snijcymbidium aan de weg timmert.
Ook voor 2017 zijn er volop nieuwe activiteiten en wordt de focus bijvoorbeeld nog concreter gericht op Nederland en Duitsland. "Cymbidium heeft een luxe uitstraling en daar maken we bij voorkeur handig gebruik van. Naast bloemist en handel worden de kwekers en consumenten betrokken in de campagne. Door alle schakels in de keten in te zetten willen we zoveel mogelijk kansen verzilveren.


www.orchids-info.com
Facebook/Snijorchidee
Facebook/Schnittorchideen
Twitter @snijorchidee

In flesjes.
Op vaas.
Bloemist en handel, kweker en consument worden betrokken bij de campagnes.
Afbeelding
Afbeelding