Ideeënrijk.
Ideeënrijk. Foto: IPM

IPM 2017, hallen vol inspiratie

floristen n De internationale groene sector is van 24 t/m 27 januari te gast in Essen. Op de wereldwijd toonaangevende beurs wachten florale inspiraties, nieuwe ideeën en innovatieve vormgevingstechnieken op floristen en beleidsmakers van de bloemendetailhandel.

De beurs vertegenwoordigt de totale waardeketen van de plantenproductie.
Circa 1.600 standhouders uit 49 landen tonen hun innovaties op het gebied van planten, techniek, floristiek en inrichting.
IPM biedt een unieke inkijk in het voor floristen relevante assortiment en nieuwe POS-concepten.
Internationale bloemenontwerpers voeren in liveshows de trends van morgen ten tonele.
Wie zijn klanten en nieuwe doelgroepen wil enthousiasmeren, mag de creatieve meet and greet van de internationale floristiekwereld niet missen.

Veelzijdig

De beurs toont de bloemendetailhandel creaties die de omzet kunnen verhogen.
Dat maakt IPM een veelzijdige, creatieve beurs, waar floristen en andere vakbezoekers niet alleen inspiratie kunnen opdoen, maar ook vakkennis kunnen uitwisselen en orders kunnen plaatsen.
Een uitgebreid productpalet van floristenbenodigdheden zoals sierpotten, keramiek, rietwerk en decoratieproducten is te vinden in het hart van het beursterrein en in de aangrenzende hallen.
Bovendien wordt een omvangrijk marktoverzicht van aandachtspunten binnen het hoofdthema Planten gegeven en presenteert de overkoepelende tuinbouworganisatie Zentralverband Gartenbau nieuwe producten op het gebied van snijbloemen en potplanten in haar showvitrine.
Een omvangrijk kaderprogramma met onder andere lezingen omlijst de beurs en geeft inkijk in marketingtechnieken, doelgroepwinning en point-of-sale-concepten.

Marketing

De trend-hotspot van de Duitse floristen vereniging levert ideeën voor de juiste klantbenadering. Veelomvattende maatschappelijke ontwikkelingen leiden tot veranderingen in het consumentengedrag, die zich op de lange termijn ook zullen weerspiegelen in de POS-aanpak.
Bloemenbureau Holland presenteert de door hun ontwikkelde consumententrends 2017.
Bovendien hebben Europese trenddeskundigen sfeervolle landschappelijke voorstellingen op compacte moodboards vastgelegd, die dienen als kompas voor een succesvolle productmarketing.
In het FDF flower lab ligt de focus op de generatie Y, de millennials. Deze jonge doelgroep is op zoek naar zinvolle, duurzame, authentieke en unieke producten en nieuwe communicatiemiddelen. Een inspirerende showroom vertelt de geschiedenis van de bloem die precies op deze behoefde is afgestemd.

Liveshows

In de FDF-world tonen top-floristen uit de hele wereld hun innovatieve ideeën. Zodra de sterren van de groenbranche de podia bestormen, ontstaat een creatief vuurwerk van de eerste orde, verzorgd door Europa's meest gelauwerde floristen.

Plantenaanbod

Op IPM vertegenwoordigt 59 procent van de standhouders de plantensector.
Telers uit alle windstreken presenteren hun producten: van perk-, balkon- en groenteplanten en boomkwekerijproducten, mediterrane gewassen en kruiden tot aan kamerplanten en snijbloemen.
IPM biedt de unieke gelegenheid om op één locatie in contact te komen marktleidende plantentelers en verkooporganisaties uit alle delen van de wereld.

Alle wereldwijd opererende bedrijven zijn op de beurs aanwezig, onder andere Landgard, Royal Flora Holland, Flora Dania, GASA en Veiling Rhein-Maas.

Toepassingen.
Kleurrijk.
IPM ESSEN is wereldwijd de toonaangevende beurs.
Afbeelding