Afbeelding
Foto: Fransen

Nieuws in het kort

win n Fransen Roses daagt alle bloemisten in Nederland uit om hun mooiste boeket of bloemstuk met Red Naomi rozen te fotograferen en in te zenden.

Fransen Roses is tot deze actie over gegaan, omdat zij als kweker zelden of nooit het eindresultaat ziet van wat bloemisten maken met hun rozen.

Deelname is uitsluitend voor bloemisten. De winnaar ontvangt 150 gratis Red Naomi rozen tijdens de Valentijn-periode. Meedoen kan tot 30 december 2016.

Beurs n Tijdens de beurs Nordic Flower Expo, die van 21 tot en met 23 maart 2017 zal worden gehouden in Malmö, Zweden, is er veel aandacht voor de vakhandel.

Om bloemisten in de Noord-Europese landen te bereiken en te beraken heeft FlowerSense het plan opgevat om gezamenlijk met BureauSierteelt.nl een bloemisten evenement te realiseren.
Het doel is bloemisten kennis te laten maken met de diversiteit van het assortiment: nieuwe en/of unieke producten en hen vervolgens dusdanig te inspireren dat zij zelf met deze bloemen en planten aan de slag zullen gaan.
Het uitgangspunt is bloemen te laten zien in de meest voorkomende situatie: 'gewoon' in vazen en potten.
De nadruk ligt op de kracht en pracht van de bloemen zelf, de presentatie wordt een bloemensensatie, een 'FlowerSensation'.

Festival n Voor het derde achtereenvolgende jaar hult Amsterdam zich komend voorjaar in een uitzinnige kleurenpracht.

Tijdens het Tulp Festival 2017 (1 april t/m 14 mei) zullen op ruim 60 locaties in de hoofdstad meer dan 500.000 tulpen te bewonderen zijn. Honderden soorten tulpen in alle kleurschakeringen domineren straten, pleinen en groenstroken in de verschillende stadsdelen.
Initiatiefnemer van het Tulp Festival is Saskia Albrecht, tuinontwerpster. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen.

Afbeelding
Afbeelding