Afbeelding
Foto: wilma van velzen

Groei in toegevoegde waarde zet door

De groei in toegevoegde waarde bij Amaryllis zet zich verder door. Het gebruik van een Amaryllisbol in een vaas of arrangement is enorm populair.


Door Wilma van Velzen

"Zelfs een droge bol in een opgemaakte schaal is al een prachtig stuk voor in huis" zegt Anna-Marie van der Drift vanuit Kébol in Rijsenhout.
"Trendy en actueel op dit moment is het brede aanbod van Amaryllis in toegevoegde waarde als geschenk. Het afgelopen najaar hebben wij bijvoorbeeld voor het kwalitatief hoogwaardige Amaryllis-op-pot assortiment het merk Amorita geïntroduceerd. Dit uit zich onder andere in opvallende potcovers."


Wax

Onverminderd populair zijn de zogeheten Touch of Wax Amaryllis. "Zowel vanuit de markt als door de consument wordt deze met veel enthousiasme opgepakt.
De Touch of Wax Amaryllis is door zijn verpakking en beschikbare kleuren in relatief korte tijd een gewild product geworden op de winkelvloer. Het is daardoor een zeer interessant artikel voor een zeer breed afzetkanaal. Daar spelen we natuurlijk graag op in met onze specialisatie om producten op maat aan te bieden."

Amaryllis is een mooi geschenk

Rood

De productie van de Amaryllisbollen is redelijk stabiel volgens Anna-Marie. "De kwaliteit is over het algemeen goed. Ook verwachten we voor het komende jaar geen grote veranderingen in de teelt.
Rood blijft veruit de nummer één op de ranglijst van meest gewilde kleuren. Wit staat op nummer twee, gevolgd door een gestreepte tweekleurige Amaryllis op de derde plaats.
De Amaryllis blijft gelukkig een heel mooi interessant najaars- en kerstproduct voor de handel, retail, bloemist en uiteindelijk de consument. De Amaryllis is een op-en-top kerstproduct, maar we zien ook een trend naar Valentijn en Moederdag."

Kébol

Kébol is een toonaangevende speler in de bloembollenindustrie, maar ook nog steeds een familiebedrijf. Samen met haar man Jos staat Anna-Marie van der Drift aan het roer. Kébol is zowel groothandel als producent en veredelaar.
Sinds de oprichting in 1989 is het familiebedrijf een opmerkelijke en veelzijdige speler op de wereldwijde markt voor bloembollen.
Naast kwaliteitsproducten biedt zij complete dienstverlening op het gebied van preparatie, verpakking en distributie. Al haar activiteiten ontwikkelen zich rond innovatie, kwaliteit en samenwerking.

Afbeelding
Afbeelding