Afbeelding
Foto: BK

Woedende handel zwijgt

Brief n Er is geen reactie gekomen op de brief waarin Royal FloraHolland excuus vraagt voor het persbericht van de VGB, dat in niet mis te verstane woorden klaagde over met de handel concurrerende activiteiten van de veiling.

Door Johan Bos

Die laatste antwoordde dat op een brief van de VGB, waarin het bestuur nogmaals zijn afgrijzen over de ontstane concurrentie met haar achterban uitte.

Woede

De woede onder handelaren betrof de participatie van de veiling in het op ketenverkorting (dus de tussenhandel passerende) merk Certi, waarin zij samenwerkt met handelsbedrijf Timmermans & Zn. Volgens de VGB staat die activiteit haaks op wat directeur Lucas Vos van RFH eerder beloofde.

Opheldering

De VGB vroeg opheldering over de constructie, maar FloraHolland liet weten geen informatie te verstrekken over 'individuele' partners. Zij beschouwt Timmermans als een klant, die wordt geholpen.

De veiling zegt in de brief verder een blijvend goede relatie met de brancheorganisatie van de groothandel op prijs te stellen.

Start lievelingsbloem campagne aanstaande

boodschap n De vernieuwde lievelingsbloem campagne van Mooiwatbloemendoen.nl en Funnyhowflowersdothat.co.uk gaat maandag 11 oktober van start in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

In de nieuwe campagne staan de verhalen achter lievelingsbloemen centraal. Van 11 tot en met 30 oktober is de campagne optimaal zichtbaar in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
De campagne wordt grootschalig ingezet in de media: videonetwerken als YouTube, social media als Facebook, Instagram en Twitter, maar ook advertenties in magazines en opvallende uitingen in het straatbeeld.
De mede financiering door de Europese Unie heeft voor 2016 alleen betrekking op Duitsland en Frankrijk.

Afbeelding
Afbeelding
RFH: