Vlnr: Alfons Morssink, Arjan Slobbe, Jessica Keet, de Bloemenkoniging en Richard van der Merwe.
Vlnr: Alfons Morssink, Arjan Slobbe, Jessica Keet, de Bloemenkoniging en Richard van der Merwe. Foto: bloemenfestival

Bloemenfestival trekt duizenden bezoekers

expositie n De historische visserskapel in de Noordwijkse Hoofdstraat vormde de jongstleden editie weer de sfeervolle achtergrond voor het Bloemenfestival.

De Stichting Bloem & Zee zorgde in samenwerking met sponsoren en vrijwilligers weer voor een uitbundige verzameling bloemen en planten.
Bloemenarrangeur Jessica Keet tekende voor de totale expositie en ontwerp.

150 jaar badplaats

Dat Keet dat weer op buitengewone wijze had gedaan, werd nog eens extra onderstreept door de organisatie.
Na het welkom van Marjolijn van der Jagt, bestuurslid en Alfons Morssink, voorzitter van Stichting Bloem en Zee was het podium voor de openers van de kleurrijke bloemenexpositie, die geheel in het teken stond van de viering van ´150 jaar Noordwijk als badplaats´.
Niemand minder dan de kwartiermakers van de Bloemenstreek, Arjan Slobbe en Richard van der Merwe, mochten het lint doorknippen. Zij vervullen sinds kort deze gezamenlijke functie van kwartiermaker.
'Wat dit ook moge zijn', zei Arjan Slobbe. 'Richard en ik gaan samen in de regio aan de slag met een aantal projecten uit de Economische Agenda, die door de Bollenstreekgemeenten zijn opgesteld.
Bloemen zijn in onze regio van groot belang, misschien moeten we de Bollenstreek wel veranderen in Bloemenstreek. Wij zijn in elk geval blij ons steentje bij te dragen.
Nu zorgen deze expositie en het bloemencorso van Rijnsburg voor een unieke bloemenweek in de bloemenbadplaats.'

Bloemenexpositie

In gezelschap van de Bloemenkoningin knipten de heren daarna het lint door ter opening van de expositie. Waarmee het Bloemenfestival 2016 officieel was geopend.
Het bloemenfestival was in prachtige arrangementen gestoken van prachtige rozen, veelkleurige en grootbloemige gladiolen, geurende en niet geurende lelies, calla's, hortensia's, agapanthussen en de zantedeschia's.
Een presentatie van voornamelijk zomerse producten, soms in eenvoudige en dan weer in heel indrukwekkende arrangementen.
De jaarlijkse bloemententoonstelling bleek ook dit jaar weer een schot in de roos. Duizenden bezoekers keken hun ogen uit bij zoveel moois.
De combinatie van de oude kapel en de tentoonstellingsruimte van Klooster Events, Art en Design ademde deze locatie een sfeer van historie.