Nieuwighedenkeuring blijft de topper van Plantarium.
Nieuwighedenkeuring blijft de topper van Plantarium. Foto: plantarium

Plantarium showt sector in al haar facetten en belooft vernieuwing

beurs n Plantarium, de internationale vakbeurs voor de boomkwekerij, wordt van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 augustus voor de 34-ste keer gehouden in Hazerswoude-Dorp/Boskoop.

Het thema dit jaar is "Show it!".
Naast de 300 internationale exposanten biedt Plantarium op de vakdagen in dit kader een aanvullend programma. Daarnaast tonen én showen de toeleverende bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen.

Het Beste Idee

In het kader van het thema "Show it!"daagt Plantarium bedrijfsleven en studenten (zowel MBO als HBO) uit om mee te doen aan de prijsvraag "Het Beste Idee van Plantarium 2016".
"Met vernieuwende ideeën willen we het bedrijfsleven aan het denken zetten", aldus Jos van Lint, beursmanager Plantarium.
Sleutelwoorden hierbij zijn omdenken, out of the box denken. De inzendingen worden via een pitch op een speciaal ingericht innovatie-plein aan het publiek en de vakjury getoond.
Een vakjury beoordeelt de ideeën. Publiek en vakjury bepalen tezamen welke inzending de titel "Beste idee Plantarium 2016" mee krijgt.

Plantarium 3.0.

Vanaf 2017 heeft het Plantarium bestuur een totaal nieuwe beursopzet voor ogen.
Onder de naam Plantarium 3.0 wordt in de Greenparkhal alvast een doorkijk gegeven naar deze nieuwe opzet. Inspiratie, beleving en innovatie voeren hier de boventoon.
Met de Tuinzaken Retail Experience Shop on Tour worden op een creatieve manier concepten getoond waarmee de retail op een eigenwijze én eigentijdse manier groen kan verkopen.
De Tuin en Landschap Experience, een belevingswereld bestaande uit zes variaties op het thema "klimaatbestendige tuin", maken onderdeel uit van deze pilot, die mede wordt ondersteund door GROEN-Direkt Boskoop.

Sortiment

Topper van Plantarium is en blijft de nieuwighedenkeuring die met ingang van dit jaar Noviteitenkeuring heet. Elk jaar ziet een groot aantal nieuwigheden het licht op Plantarium. De inzendingen worden gepresenteerd in het Plantarium Experience Centre. Nieuw is dat een aantal ingezonden noviteiten worden getoond in een door de inzender aangegeven toepassing. Hierdoor komen de planten nog beter tot hun recht.
Op vrijdag 26 augustus is er een seminar dat geheel in het teken van sortiment staat. In samenwerking met de KVBC zijn zes sprekers uit binnen- en buitenland uitgenodigd die op elk uur van de beursdag een korte presentatie in het kader van sortiment geven.

Plantarium is geopend van 09:00 tot 18:00 uur (op zaterdag tot 16:00 uur) en vindt plaats in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre, Italiëlaan 4, 2391 PT Hazerswoude-Dorp/Boskoop. Meer informatie over de beurs en het programma is te vinden op www.plantarium.nl.