Waterzuivering noodzakelijk voor een duurzame glastuinbouw.
Waterzuivering noodzakelijk voor een duurzame glastuinbouw. Foto:

Gratis businessplan voor waterzuivering

plan n Het Platform Duurzame Glastuinbouw heeft een 'standaard businessplan' voor collectieve waterzuivering gelanceerd. Het document is bedoeld voor tuinders die vanaf 1 januari 2018 collectief willen water zuiveren: zij moeten namelijk voor eind dit jaar een businessplan hebben ingediend bij het bevoegd gezag.

Tuinders kunnen voor hun waterzuivering vanaf 1 januari 2018 grofweg kiezen uit twee opties: individueel zuiveren of aansluiten bij een collectief.
Die laatste optie moet echter tijdig goedgekeurd worden door het bevoegd gezag. De beoordeling gebeurt op basis van een businessplan. Daaruit moet blijken dat collectieve zuivering inderdaad de beste oplossing is.

Inzenden

De uiterste inzenddatum voor een businessplan voor collectieve waterzuivering is 31 december 2016. Het bevoegd gezag besluit vervolgens uiterlijk 1 juli 2017 of collectieve waterzuivering is toegestaan per 1 januari 2018.
Als geen toestemming wordt verleend, dan moeten de tuinders uit het collectief vanaf die datum individueel water zuiveren.


Eisen

Het businessplan dat door een collectief wordt ingediend moet ten minste de onderdelen bevatten die in het 'standaard businessplan collectieve waterzuivering' staan.
De mate van uitwerking per onderdeel kan verschillen per collectief aan hand van de gekozen oplossing.
Het bevoegd gezag neemt ingediende businessplannen in behandeling als het de opbouw heeft van 'Standaard businessplan collectieve waterzuivering' én inhoudelijk voor 90% volledig is.

Het document is te downloaden via de website www.ltoglaskracht.nl.
Voor meer informatie: Daan van Empel: 06-295 -20-256 of email: water@ltoglaskracht.nl.