Bestuursleden van de Flower Parade:  secretaris Daan de Mooij (links) en voorzitter Gerrit Ravensbergen.
Bestuursleden van de Flower Parade: secretaris Daan de Mooij (links) en voorzitter Gerrit Ravensbergen. Foto: Walter Landesbergen

Flower Parade viert "Best of Holland"

trots n Met bloemen uitbeelden waar Nederland beroemd om is: 'Best of Holland'. Dat is het thema van de 71-ste Flower Parade die zaterdag 13 augustus door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk rijdt.

De met bloemen versierde praalwagens en personenauto's zijn een eerbetoon aan zaken waar wij Nederlanders trots op zijn. De uitvinding van de telescoop, microscoop en CD bijvoorbeeld. Of evenementen en bezienswaardigheden die ons imago bepalen, zoals schaatsen, tulpen, klompen en molens. En niet te vergeten onze handelszin en creativiteit. Weinig landen die zo sterk zijn in logistiek en export en het voortbrengen van zoveel wereldberoemde DJ's.
De Flower Parade van dit jaar is een iconische optocht. Met muziek en theater omlijst door vier muziekkorpsen en zo'n 100 figuranten die geworven zijn bij toneelverenigingen uit de buurt.

Historie

"Wat in 1946 begon als een bescheiden bloemengroet aan de Rijnsburgse bevolking, is inmiddels uitgegroeid tot een bloemenparade van formaat", zegt Hans Oudwater, die de PR rond de Parade verzorgt. "Steeds als promotor van de sierteeltsector en altijd voor honderdduizenden toeschouwers."

Lees verder op pagina 6.