Calla als tafeldecoratie.
Calla als tafeldecoratie. Foto:

Calla is top bruidsversiering

variatie n Event Company, dat monumentale toplocaties exploiteert, beveelt naast Roos het product Calla als bruidsversiering aan. Vooral de eenvoud en elegantie, naast een grote variatie aan kleuren spreekt aan.


Door Wilma van Velzen

De locaties die Event Company exploiteert voor bruiloften, vergaderingen, presentaties, recepties, diners en personeelsfeesten zijn niet zomaar de eerste de besten.
We hebben het dan over De Lindenhof in Delft, Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn en Landgoed Te Werve en Te Werve Buiten in Rijswijk. Deze buitengewoon prachtige verzameling van historische panden leent zich er bij uitstek voor om voor bruiloften en feesten uitbundig met bloemversieringen te worden aangekleed.
Vaak kiest men dan voor Calla als hoofdbloem. Omdat Event Company bekend staat om hun uitmuntende service, liefde voor het vak en professionaliteit werken zij graag samen met partners met dezelfde kwaliteiten.
Voor De Lindenhof, Landgoed Te Werve en Te Werve Buiten (zie foto rechtsonder) wordt samengewerkt met De Blomster uit Rijswijk, waarvan het team het bloemwerk verzorgd dat geheel in stijl is met de locatie.

Populair

"De Lindenhof biedt veel inspiratie" zegt bloemenarrangeur Judith Maasland, die al zeventien jaar werkzaam is bij Mieke Valkenhoff en Marcel Kuivenhoven, de eigenaars van bloemenatelier De Blomster.
"De elegante en stijlvolle uitstraling van Calla sluit daar perfect bij aan, wat het voor moderne bruidsparen tot de meest gevraagde bloem maakt voor bruidsboeketten en bloemversieringen op deze locatie maakt.
Maar ook de grote kleurschakering waarin Calla verkrijgbaar is, maakt dit product populair. En waren het in het verleden vooral de witte cultivars waar de voorkeur naar uitging, dan valt de keuze tegenwoordig vooral op de prachtige perzikkleurige en aubergine getinte Calla's."

Creatief

De Blomster bestaat overigens al dertig jaar vervolgt Judith." Twintig jaar geleden werden Mieke en Marcel hiervan de nieuwe eigenaars. Ik kwam drie jaar later bij de Blomster nadat ik een werkperiode in Amerika had afgesloten en weer terugkeerde naar Nederland.
Ik ben er nooit meer weggegaan. Creatief gezien versterken we elkaar in alle opzichten. Calla daarentegen vinden we alle drie een geweldig product dat we graag verwerken in alle mogelijke bloemversieringen."

Sublieme houdbaarheid

Moderne bruiden dragen volgens Judith de kleurrijke Calla's het liefst in een nonchalant afhangend boeket waarbij de bloemen als een waterval naar beneden glooiend worden geschikt.
"Naar traditionele bruidsboeketten is steeds minder vraag en Calla voorziet uitstekend in een nieuwe behoefte. Soms zijn de stelen wel wat dik, maar met een beetje inventiviteit werk je dat wel uit het zicht.
"Maar ook als locatie-, tafel-, stoelversiering is het product Calla ontdekt. Het is ontzettend veelzijdig. Door zijn feestelijke én stijlvolle uitstraling kun je ermee uit de voeten in zowel een klassieke als moderne omgeving.
Daarnaast is de houdbaarheid van Calla subliem en blijft deze ook zonder water nog heel lang mooi. Bijeengebonden met een lint kun je de Calla's daardoor heel goed aan stoelen en andere ornamenten bevestigen zonder kwaliteitsverlies.
Door de toenemende vraag naar de moderne en hippe Calla voor bruidsversiering tot tafel- en locatieversiering kunnen we concluderen dat de consument een beetje is uitgekeken op de traditionele rozenversieringen met gips. Uiteraard biedt dit volop kansen voor Calla."

Calla als lintdecoratie.
Calla als stoeldecoratie.
De Blomster: Marcel Kuivenhoven, Judith Maasland en Mieke Valkenhoff.
Landgoed Te Werve, geliefde trouwlocatie.