John Grootscholten, nieuwe voorzitter Decorum.
John Grootscholten, nieuwe voorzitter Decorum. Foto: decorum

Nieuwe voorzitter voor Decorum

vergadering n Tijdens de algemene ledenvergadering van juni jongstleden hebben de Decorum leden gekozen voor een nieuwe voorzitter en een nieuw bestuurslid.

Eric Moor (Sion Orchids) is al jaren actief binnen de vereniging Decorum. Vanaf de start in 1995 als bestuurder en de afgelopen tien jaar als voorzitter.
Vorig jaar is het Decorum bestuur vernieuwd en gaf Moor aan zijn laatste jaar in te gaan als voorzitter. Hij vond het tijd om plaats te maken voor vernieuwing en van verjonging in het bestuur.

Grootscholten

John Grootscholten maakt sinds vorig jaar deel uit van het Decorum bestuur en is tijdens de algemene leden vergadering van 8 juni gekozen als voorzitter.
Grootscholten is eigenaar van JoGrow en al jaren zeer actief lid van Decorum, onder andere als voorzitter van de Inkoop werkgroep.
Daarnaast is er een nieuwe bestuurder gekozen: Frans de Koning van Kwekerij Koningshof. De Koning teelt Cymbidiums in Bleiswijk.
Met de komst van deze bloemen kweker in het bestuur is er een evenwichtige verhouding tussen bloemen-en planten telers. De Koning heeft een brede kijk op zaken en wil relatief kleinere en jonge ondernemers binnen de Decorum groep niet uit het oog verliezen.
Het bestuur van Decorum bestaat nu uit: voorzitter John Grootscholten (JoGrow), penningmeester Jochem Vreugdenhil (Vreugdenhil Bulbs&Plants), Eduard ter Laak (Ter Laak Orchids), Jaap Moerman (Moerman Lilium) en Frans de Koning (Kwekerij Koningshof).

Het bestuur van Decorum is verantwoordelijk voor de besturing van de gehele coƶperatie. Zo bepaalt het bestuur de strategische kaders en besluit over de operationele uitwerking daarvan in een jaarplan en begroting. Het bestuur behartigt de belangen van alle Decorum leden.