Bart Siemerink (Keukenhof) en Evert van Zanten (Onings Holland) in testkas tijdens Dutch Lily Days.
Bart Siemerink (Keukenhof) en Evert van Zanten (Onings Holland) in testkas tijdens Dutch Lily Days. Foto: Walter Landesbergen

Dutch Lily Days wederom groot succes

Lelie n Ook de zesde editie van Dutch Lily Days is een succes geworden. Met grote belangstelling uit binnen en buitenland. Handel en pers werden ingewijd in de wereld van de lelie, waarbij geen aspect onbenoemd bleef.

De combinatie van de Lily Days met de Flower Trails is een gelukkige die tot meer aandacht uit het buitenland heeft geleid, met name die van de pers. iBulb, initiatiefnemers van de persreis, is daarover zeer verheugd en verwacht publicaties in diverse voor het vak aansprekende titels terug te zien.

Lily League

De Lily Days werden opgeluisterd met diverse activiteiten. Zo bracht Bart Siemerink, directeur Keukenhof de eerste officiƫle stem uit voor Lily League, een initiatief van Onings Holland. Bezoekers uit de hele wereld konden met het uitbrengen van hun stem de top-50 van mooiste en meest gewaardeerde lelierassen samenstellen
Andere hoogtepunten waren de uitreiking van het nieuwe Yourlily-boek, wat de productgroep op indrukwekkende wijze in de schijnwerpers zet, en de bezoeken aan de verschillende leliebedrijven, waar nieuwe introducties werden getoond en bloemenwinkels met inspirerende verdienmodellen en presentaties.

Meer over lelies op pagina 17