Afbeelding
Foto:

Samen sterk als verkoopstrategie

Vanaf dit seizoen hebben Anjerkwekerij Nieuwland uit Hoek van Holland en Anjerkwekerij Martin Zwinkels uit Honselersdijk de krachten gebundeld door samen op te trekken met de verkoop. De centrale verkoop wordt gedaan door verkoopspecialist Arnoud Vooijs.


Vooijs ziet in de bundeling van krachten van de twee toonaangevende anjerkwekerijen een geweldige uitdaging, want met zo'n prachtig en uitgebreid anjer assortiment in het hoogste segment kan hij alle klanten optimaal bedienen. "Dit jaar is het opstapjaar. We zijn hiermee gestart bij aanvang van het nieuwe productieseizoen.

Nieuwland en Zwinkels zijn op dit moment de twee grootste productiebedrijven in Nederland en gezamenlijk goed voor ruim 4 hectare anjers, wat overeen komt met een derde van de totale Nederlandse anjerteelt.

Op teeltgebied werken de bedrijven al langer samen, dit trekken zij nu ook door op verkoopgebied. Vanuit de gedachte samen sterk is voor deze nieuwe verkoopstrategie gekozen."

Verkoopstrategie

Volgens Vooijs zorgt de nieuwe verkoopstrategie ervoor om kopers te voorzien van een ruim assortiment waarin alle soorten vertegenwoordigd zijn. "Het gezamenlijke assortiment telt meer dan zestig soorten in verschillende kleuren en vormen.

Nieuwland teelde al zo'n vijftig soorten, waaronder veel speciale kleuren in de standaard anjers en populaire trosanjers als Solomio en Raffine. Ook heeft de volledige Star Tessino lijn hier intrede gedaan en het Tiara assortiment met hun prachtige stervormige bloemen.

Zwinkels zorgt voor een mooie toevoeging met 11 prachtige soorten standaard anjers. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat er geen dubbele soorten worden geteeld en blijven we het assortiment vernieuwen en verbreden met aparte soorten in het hogere segment."

Daghandel

De verkoop is volledig op de daghandel gericht. Bestellingen kunnen worden gedaan op fustniveau en voor 06.00 uur besteld nog dezelfde middag afgeleverd in de box. "Van fust tot volle kar wordt alles tot in de puntjes geregeld" stelt Vooijs. "Daar zijn we sterk in. Elke ochtend wordt de aanvoer voor klanten verdeeld voor de bloemenveilingen in Naaldwijk en Aalsmeer. E-mail naar arnoud@floradeco.eu voor meer informatie.

Afbeelding
Afbeelding