Afbeelding
Foto:

Anjer weer hip en trendy

Indruk n Anjer mag weer en is hip en trendy. Aan de basis ligt een prachtig assortiment waarmee de Anjer-promotiecommissie indruk wil maken.

DOOR WILMA VAN VELZEN

De Anjer-promotiecommissie wordt vorm gegeven door Bram Rijkers (VBW), Martijn Bentvelsen (Royal FloraHolland), Ab van Kester (trosanjers kweker) en Johan Buis (Kwekerij Mediaverdi, grootbloemige anjers). Deze club slaagt erin met een klein budget op buitengewoon creatieve wijze het product anjer breed onder de aandacht te brengen, zowel in Nederland als Europa. Zij vertellen graag over de gevoerde en in gang gezette promotiecampagnes.

Workshop

"Vorige maand nog heeft anjer geschitterd in het magazine VROUW van de Telegraaf" zegt Johan Buis enthousiast. "Dat was naar aanleiding van een workshop die half mei plaatsvond op Keukenhof. Hieraan werd deelgenomen door zo'n zestig dames in de leeftijd van 35 tot 55 jaar, voor ons een belangrijke doelgroep om te laten zien dat anjer hip en trendy is. Dit gebeurde door hen een fraai boeket te laten maken waarin verschillende soorten anjers werden verwerkt."

Trendy Dianthus!

Dianthus, de botanische naam voor anjer, gebruikt de promotiecommissie om de aandacht te vragen bij arrangeurs en bloemisten. Onder de titel Trendy Dianthus! is een Facebook-groep aangemaakt. "Bijzonder aan deze Facebook-groep is dat deze openbaar is en door iedereen gevuld mag worden met beelden van hippe anjer arrangementen om anderen te inspireren. De eerste toonaangevende designers uit Engeland, Denemarken en Nederland hebben hierop al verschillende foto's geplaatst van adembenemende trendy bruidsboeketten met anjer in de hoofdrol. Amper een week later werden er al 158 leden geteld, designers en bloemisten uit de hele wereld. Dit schept hoge verwachtingen!"

Kanjer van de maand

Uiteraard gaat de Anjer-promotiecommissie er ook niet aan voorbij dat anjer de bloem is van de vrijwilligers. In samenwerking met de VBW is in dit kader een campagne gestart onder de titel 'Verwen jouw kanjer met een Anjer'. Daarbij is het de bedoeling dat er maandelijks een vrijwilliger tot 'Kanjer van de maand' wordt gekozen die vervolgens een prachtig anjerboeket krijgt aangeboden.

"Het leuke van deze campagne is dat consumenten worden uitgenodigd actief mee te doen en zelf vrijwilligers mogen aandragen die zij op deze wijze in het zonnetje willen zetten. Dit kan via de website www.mijnbloemist.nl/kanjervandemaand Tijdens de actieperiode wordt van de 'Kanjer van de maand' steeds een reportage gemaakt en in het magazine Mijn Bloemist geplaatst."

Vrijwilligersweken

Voorafgaand aan de campagne vonden in maart de vrijwilligersweken plaats waaraan door ruim tweehonderd bloemisten in Nederland is deelgenomen. Promotiepakketten hiervoor konden via de VBW worden opgevraagd.

Voor het eerst hebben dit jaar ook de Belgische cash&carry's aan de vrijwilligersweken deelgenomen en zagen zowel de deelnemende bloemisten als cash&carry's hun anjeromzet in deze periode flink stijgen.

Anjerboeket

Het streven is dat consumenten in de toekomst een anjerboeket aan alle vrijwilligers in Nederland en Belgiƫ geven. Maar dan moeten de consumenten eerst weten dat de anjer de bloem van de vrijwilliger is.

Campagne

Met de campagne 'Verwen jouw kanjer met een Anjer' wordt daarop de aandacht gevestigd."

Afbeelding
Afbeelding