Het Rozenfestival vindt plaats van 12 t/m 15 augustus 2016 met als thema 'Rozen uit de Kunst'.
Het Rozenfestival vindt plaats van 12 t/m 15 augustus 2016 met als thema 'Rozen uit de Kunst'. Foto:

Rozenfestival zoekt tatoeages van rozen

Tatoeages n Stichting Rozendorp Lottum is voor het Rozenfestival op zoek naar tatoeages met rozen. Mensen die een tatoeage van een roos hebben en deze professioneel willen laten fotograferen, kunnen zich melden bij de stichting. Foto's van de mooiste tatoeages worden op een bijzondere manier tentoongesteld.

"Het thema van het Rozenfestival is dit jaar 'Rozen uit de Kunst'.'licht bestuurslid Bob Obers toe. 'Bij kunst wordt snel gedacht aan schilderijen en beeldhouwkunst.

Kunst

Het maken van tatoeages is echter ook een kunstvorm die vakmanschap vereist en die we graag op het Rozenfestival een plek willen geven. We zijn daarom op zoek naar mensen die een tatoeage hebben van een roos. Van de vijf mooiste tatoeages maken we een fotoreportage die we presenteren op het Rozenfestival 2016." De foto's van de tatoeages worden natuurlijk helemaal aangekleed met prachtig bloemsierkunst. Daarvoor wordt samengewerkt met freelance arrangeur Johan Huisman uit Balk. "Als voormalig wereldkampioen bloemschikken heeft hij de wereld rondgereisd en overal prachtig bloemwerk verzorgd. Tijdens het Rozenfestival zal hij op basis van de tatoeages een indrukwekkend object realiseren."

Stuur uw tatoeage in!

Mensen die zich willen aanmelden kunnen t/m 30 juni 2016 een foto van de tatoeage per mail sturen aan info@rozendorp.nl. Uit de inzendingen worden de vijf mooiste tatoeages geselecteerd. Het Rozenfestival 2016 wordt gehouden van 12 t/m 15 augustus in het centrum van Lottum. Tijdens het festival is het centrum van Lottum aangekleed met miljoenen rozen. Het festival trok in 2014 ruim 50.000 bezoekers. Kaarten voor het Rozenfestival zijn te koop via www.rozendorp.nl