Afbeelding
Foto: Teuntje van Delft

Decofresh ondersteunt Stichting in Kenia

Sport n Matti Arielle heeft met zijn bijzonder actie veel kinderen in Kenia gelukkig gemaakt. Matti is één van de drie directeuren Decofresh Roses Kenya Ltd en Decofresh Holland Aalsmeer, die zich richt op de marketing en verwerking van exclusieve rozen uit Kenia, die in de rift valley geteeld worden.

'We werken daar nauw samen met 9 kwekerijen ( bijna 300 ha rozen), gevestigd vlakbij de stad Nakuru twee uur van Nairobi. Mijn laptop werd in kenia gestolen gestolen en ik kond dus niks doen', legt Matti uit. "In de hotellobby trof ik de Engelse Farah Mushtag, die een Goede Doelenorganisatie coördineert. Zij leende mij haar laptop en als ik klaar was, kon ik deze bij de receptie achterlaten. Dat vond ik heel bijzonder, we zijn vrienden gebleven.

Weeskinderen

Farah Mushtaq is met 2 projecten bezig voor de stichting Jimmy Roots, één in Thailand en één in Kenia. Die in Kenia ( Nakuru) zorgt dat weeskinderen van de "slums" die op een vuilnisbelt leven een gratis opleiding krijgen via voetbal. De kinderen daar zijn gek op voetbal en mogen trainen en spelen onder voorwaarde dat ze naar school gaan. De vrijwillige trainers krijgen een kleine vergoeding op basis van de opkomst van de leerlingen…dus dat motiveert iedereen om het serieus te nemen. Toen ik weer in Kenia was en een training bezocht, zag ik de kinderen met blote voeten of kapotte schoenen spelen. Ik heb zelf 2 kinderen die sporten en zij hebben regelmatig nieuwe schoenen nodig. Dus die kinderen ook. Zo groeide mijn idee er in Nederland met sportclubs over te praten.

Sportschoenen

Mijn vrouw Erica zit in de ouderraad van Basisschool Het Bolwerk in Sassenheim en kreeg support van de hele school. Alle kinderen hielpen mee met inzamelen en binnen korte tijd hadden we schoenen, shirts en ook nog geld. Via ons bedrijf kregen we hulp van ter Leede , L.J. Sport en een club in Pijnacker. We hadden bijna 500 paar voetbal en sportschoenen, en paar honderd Ter Leede shirts en andere voetbal artikelen. Met de hulp van Keuhne & Nagel Cargo Nederland en Kenia hebben we de schoenen en kleding naar Kenia gebracht. De grootste drempel lag bij de Kenianse douane, maar dat is opgelost. De kinderen waren zo happy met hun kleurrijke schoenen en shirts.

Messi

Ze waren allemaal Messi liepen jubelend in het rond. De gezichten en de tranen van de juffen en coordinatoren maakten het nog mooier.

Met de 1200 euro kunnen we de stichting een jaar ondersteunen en met extra hulp van de Keniase kwekerijen Omang Roses' en Amor Roses krijgen 30 kinderen een gratis opleiding. Ik ben ervan overtuigd dat we dit soort projecten met veel meer voetbalclubs in Nederland en andere stichtingen in Kenia groter kunnen aanpakken en ondersteunen. Helaas heb ik in mijn eentje te weinig tijd om de twee grootste uitdagingen, meer hulp in Kenia die kunnen helpen en de financiën om de spullen daar te krijgen en die mensen te vergoeden.'

Kleine schaal

'In elk geval ga ik gewoon door met de verzamelen van voetbalschoenen/speelgoed op kleine schaal om in mijn koffers naar Kenia in te pakken om mee te nemen en ook met ons bedrijf "Decofresh" gaan we de stichting in Kenia financieel ondersteunen.
Wie wil helpen, graag.

Afbeelding