Afbeelding
Foto: Trine Harritz Larsen

Sneeuwklokjesfeest

Algemeen

Kwekerij, tuin en theeschenkerij De Boschhoeve in Wolfheze organiseert van 10 t/m 12 februari het sneeuwklokjesfeest buiten op het erf, in de tuin, tunnel en onder de kapschuur, mits er geen sprake is van strenge vorst of strengere corona-regels.

In de loop der jaren zijn de vele verschillende sneeuwklokjes in de tuin uitgegroeid tot mooie forse pollen, waardoor de verschillen goed te zien zijn. In de singels en langs de weg bloeien de gewone G. nivalis en de dubbele G. ‘Flore-Pleno’, evenals de klassieke G. ‘S. Arnott’ en de groengepunte G. ‘Viridapice’.
Dit lentefeest is inmiddels uitgegroeid tot een must voor iedere liefhebber van bloeiende voorjaarsbollen, maar natuurlijk vooral van sneeuwklokjes.

Galanthofilia

Er is veel plaats ingeruimd voor kramen met galanthofilia. Variërend van sneeuwklokjes van wolvilt, wenskaarten, botanische tekeningen, servetten, handbeschilderd servies, vaasjes en glaasjes, tot zilveren sieraden met sneeuwklokjes. In de tunnelkas staan voorjaarsbloemwerk, vaste planten, de eerste viooltjes en primula’s, maar ook de collectie pioenen en de voorjaarsbloeiende heesters van Mark en Rein Bulk.

De Boschhoeve

De Boschhoeve heeft gespecialiseerde collega-kwekers uitgenodigd, met een uitgebreide collectie aan sneeuwklokjes, bijzondere bolgewassen en voorjaarsbloeiende heesters en vaste planten.
- Cathy Portier (B.): sneeuwklokjes, Helleborus en alpineplanten.
- Gert-Jan van der Kolk: Engelse sneeuwklokjes.
- Kwekerij Valckenhof : biologisch geteelde inheemse bomen en heesters.
- Gärtnerei Pflanze und Co: cyclamensspecialiteiten.
- Kwekerij Boomkroon: fruitbomen van historische rassen.

De Boschhoeve zelf showt sneeuwklokjes, veel verschillende stinzenplanten, bijzondere voorjaarsbollen, witbloeiende narcissen en vroeg bloeiende bosplanten. De zadenrekken zijn weer gevuld en de gaasbakken liggen vol zakken met zomerbollen, waaronder een grote collectie dahlia’s in zachte, diepe of spetterende kleuren, met ook dit jaar weer een flink aantal nieuwe cultivars.

De entree voor het Sneeuwklokjesfeest bedraagt € 4.= , kinderen tot 12 jaar gratis.

Open sneeuwklokjesdagen

Vrijdag 18 en zaterdag 19 februari en vrijdag 25 en zaterdag 26 februari 2022 is er open tuin met verkoop van sneeuwklokjes en andere voorjaarsbollen. De toegang is deze dagen gratis.

Nog meer sneeuwklokjes

-De tuin van Annie Fallinger (met de Nationale Galanthus Collectie) is te bezoeken op 18, 19 en 20 februari en op 25 en 26 februari 2022. Welkom van 10.00 tot 16.00 uur, de entree bedraagt 2,- p.p. Het adres is: Rijksstraatweg 100, 3316 EH Dordrecht.
-De alpenplantenkwekerij Cathy Poitier is speciaal voor de sneeuwklokjes elk weekeinde van februari geopend, telkens van 9.00 tot 17.00 uur (www.galanthus.be)Het adres is: Margareta van Vlaanderenstraat 27, B-8310, St. Kruis, Brugge, België.

Walter Landesbergen is redacteur van de Bloemenkrant en eigenaar van GroenVandaag, het bloemen en planten nieuwsplatform voor de consument.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant