Afbeelding
Foto: Leliekeuren

Start Mondial Uitzend NK-Leliekeuren

Algemeen

In mei en juni wordt voor de 23e keer het Nederlands Kampioenschap Leliekeuren georganiseerd.

Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. De deelnemers aan de keuring proberen middels het invullen van de deelname formulieren zo dicht mogelijk bij de waardering van de jury te komen. De lelies worden beoordeeld op: steel, blad, bloem, knop en algemene stand.

Dit jaar worden er 4 wedstrijden georganiseerd. De eerste keuring is op woensdag 24 mei. Vervolgens wordt er op woensdag 31 mei, 7 juni en 14 juni gekeurd. Er kan gekeurd worden van 7.00 tot 20.00 uur.

Dit jaar is er wederom het topklassement. De beste deelnemers van vorig jaar zijn geselecteerd voor het topklassement. Wekelijks wordt een taart uitgereikt aan de beste uit het topklassement, de beste heer, de beste dame en de beste junior.
Iedere deelnemer kan één keer taart winnen. Op 16 juni worden de geldprijzen uitgereikt aan degenen die over 3 weken (1 week is reserve) de beste score hebben behaald.

Junioren
Volledig willekeurig wordt dit jaar wederom een Ipad onder de deelnemers onder de 16 jaar, die minimaal aan 3 keuringen deelnemen, verloot. Daarnaast is er voor alle junioren, die aan alle keuringen hebben deelgenomen, een leuke prijs. Nieuw dit jaar is een aparte wedstrijd voor de jeugd onder de 10 jaar.

Vakjury
De vakjury bestaat uit Don Schilder, Johan Duijn, Jurgen de Graaff, Frans van Lierop en Robert van der Hulst. De lelies worden verzorgt door Gebr. Vletter & den Haan , World Breeding BV, De Jong Lelies en Royal van Zanten.

De uitslagen worden bekend gemaakt op de Facebook-pagina, Instagram en www.leliekeuren.nl.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant