Afbeelding
Foto: wilma van velzen

Fa. G. Zuurbier en Zn. winnaar Keukenhof vakprijs Anjer 2023

Algemeen

De Keukenhof vakprijs Anjer 2023 Overall prijs is gewonnen door Fa. G. Zuurbier en Zn. Met een prachtig en breed assortiment wist deze passievolle anjerkweker de show te stelen in het Oranje Nassau paviljoen.

De prijsuitreiking was zaterdagmiddag 13 mei 2023.Hoe een klein product groot kan zijn hebben de inzenders van de Keukenhof Anjershow overduidelijk laten zien tijdens alweer de laatste bloemenshow van het Keukenhofseizoen. Ook Henk de Mooij, manager parkbeheer, sprak daarover zijn verwondering uit voorafgaand aan de prijsuitreiking. “Tien bedrijven hebben dit jaar een mooie diversiteit geleverd met zo’n zestig soorten anjers voor de vakkeuring en maar liefst twee tafels noviteiten. De jury, die bestond uit Frans Kouwenhoven, Ton van Vliet, Martin Zwinkels sr. en Geert van Schie, heeft de vazen op 8 mei gekeurd en was zeer te spreken over de kwaliteit van de producten. Het decor van de Anjershow werd ingevuld met een mooi assortiment aan decoratiemateriaal dat geleverd was door onder andere HilverdaFlorist, Dümmen Orange en Hoven en de Mooij. Wekelijks worden de bloemenshows gewisseld, maar anjer heeft het geluk als laatste showkandidaat niet zeven maar tien dagen in het Oranje Nassau paviljoen te mogen stralen. De Keukenhof Anjershow was zodoende van 4 mei tot en met 14 mei. Inmiddels hebben al vele duizenden consumenten de Keukenhof Anjershow bezocht met nog een dag te gaan.”

Uitreiken prijzen
Waardering sprak De Mooij vervolgens uit in de richting van Rien van Dam en Nico Borsboom die invulling gaven aan de anjercommissie, waarna hij vervolgde met het uitreiken van de prijzen. In de categorie ‘anjer standaard’ werd de vaas sneeuwwitte Dianthus Brava van Robin van der Hoorn beloond met de tweede prijs. “Witter dan dit gaat het niet worden” complimenteerde de jury. Dianthus Cappucino van Divine Flowers/Martin Zwinkels jr. die vorig jaar goed was voor een de tweede prijs, werd deze keer beloond met een verdiende eerste prijs. Wat een prachtige volle anjer! In de categorie ‘anjer overig’ werd Dianthus Solomi Bern van Robin van der Hoorn vanwege zijn bijzondere kleur en mooie finesses beloond met de tweede prijs. De eerste prijs ging hier naar de zeer mooie volle trosanjer Dianthus Kamilly van Divine Flowers/Kwekerij Nieuwland. Tenslotte was het aan Rien van Dam om de Noviteitenprijs Anjer 2023 uit te reiken voor Dianthus Calmfly van Divine Flowers/Kwekerij Nieuwland welke de jury zeer vernieuwend vond in vorm en structuur. De Keukenhof vakprijs Anjer 2023 Overall prijs mocht Van Dam nog uitreiken aan de Fa. G. Zuurbier en Zn. met complimenten van de vakjury.
De wisselbokaal blijft hij Zuurbier echter nog even schuldig, want hilarisch was het dat deze nog mooi opgepoetst bij Van Dam thuis bleek te staan. Dit leverde de Fa. G. Zuurbier en Zn. de belofte op dat hij de wisselbokaal samen met Nico Borsboom persoonlijk naar de anjerkwekerij in Heerhugowaard zal brengen. De noviteitenwinnaar riep loyaal dat de koffie dan klaar zou staan. Dit geeft wel aan hoe hecht deze groep passievolle anjertelers is onder elkaar. Afsluitend werd de belofte gedaan dat zij volgend jaar bij de 75ste Keukenhof editie opnieuw tien dagen met een fraaie anjerpresentatie present zullen zijn.

Afbeelding
anjershow

Uit de krant