Sneak preview van alle praalwagens.
Sneak preview van alle praalwagens. Foto: wilma van velzen

76ste Bloemencorso Bollenstreek presenteert praalwagenontwerpen

Algemeen

Tijdens een Sneak Preview, afgelopen vrijdagavond, bij hospitality partner Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden werd een blik gegund op veertien kleurrijke praalwagenontwerpen die de basis zijn van het Bloemencorso Bollenstreek 2023. Een vijftiende praalwagenontwerp volgt later nog.

Door Wilma van Velzen

“Van een overkoepelend corsothema zijn we afgestapt, want alle praalwagens hebben een eigen thema dat hun eigen verhaal vertelt”, meldde corsovoorzitter Willem Heemskerk terwijl hij met presentatrice Nicky Westerhof alle highlights doornam van het Bloemencorso Bollenstreek 2023.
“Dit zorgt voor een nog kleurrijker corso. Alle praalwagens worden in samenwerking met de praalwagenadoptant, arrangeur en stekersvereniging gerealiseerd. Hierdoor kunnen we nog meer verbinding en betrokkenheid realiseren om het corso te borgen waar onze Erfgoedstatus om vraagt.”


Kleurrijk

Met ‘kleurrijk’ zei Heemskerk geen woord teveel, want tijdens de presentatie van de ontwerpen in groepjes praalwagenadoptanten, arrangeurs, vertegenwoordigers van de stekersvereniging of zelfbouwers werd direct al een spervuur aan nieuwtjes afgevuurd.
Zo vertelde burgemeester Arie van Erk    van    de    Gemeente    Hillegom

dat hun praalwagen Vier de Lente met DJ-DJEFF en swingende dieren alvast een voorproefje geeft op het tweede Vier de Lente festival tussen de bollenvelden dat op stapel staat.
Arrangeur Karin Pasman van praalwagen Lisse verklapte dat de tot mythische proporties opgeblazen blauwe leeuw al sinds 1816 op het wapen van Lisse staat, terwijl burgemeester Lies Spruit verraste met een tweede Lissese praalwagen rond 825 jaar Lisse.
De voorzitter van Volkstuinvereniging ‘Elstgeest’ uit Voorhout die met zijn leden de wagen van Teylingen zal steken sprak vervolgens met veel enthousiasme over de vernieuwende wijze waarop de sluier van Jacoba van Beieren, Gravin van Holland, met bloemen zal worden vormgegeven.
Keukenhof houdt het op de praalwagen Keukenhof met daarop het kasteel en tulpen die zo typerend zijn voor dit unieke lentepark.


Zelfbouwers

De zelfbouwers die alles met betrekking tot de praalwagen van A tot Z zelf regelen komen alle drie tevoorschijn met praalwagens vol dieren.
Zo komt Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem e.o. met een Afrikaanse Waterpoel. Corsogroep De Zilk met het papagaaienparadijs Parrot’s Paradise en Corsogroep KAVB Noordwijkerhout met een levensgroot konijn onder de titel Racing Rabbit.
Arrangeur Nicky Markslag vertelde van alles over de duurzame achtergrond van de praalwagen Proeftuin Noordwijk van de gemeente Noordwijk. De Provincie Noord Holland gelooft in natuurlijke verbindingen met ecoducten.
Rabobank gaat de weg op met de praalwagen Groene Energie en de Gemeente Haarlem houdt veel van gezelligheid gezien het ontwerp Café Nightlife.
De Vrienden van het Bloemencorso is ook zo’n kanjer. Fantasy World is de keuze van Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en Van der Valk Hotel Schiphol. Dan volgt er binnenkort nog een ontwerp. De kleurrijke ontwerpen houden de belofte in van wederom een fantastisch corso!


Nieuw streekproduct

De Sneak Preview werd opgeluisterd met een corsolied over corsokriebels dat was geschreven en  werd voorgedragen door cabaretière Barbara Breedijk. Na het uitbrengen van een toost op het Bloemencorso Bollenstreek 2023 werden alle gasten nog verrast met een tulpenijsje met tulpensiroop dat als nieuw streekproduct geïntroduceerd werd door de IJsmeulen uit Voorhout.

Bloemencorso Bollenstreek 2023 rijdt op 22 april van Noordwijk naar Haarlem en de avond ervoor verlicht door Noordwijkerhout.
Meer info en alle praalwagenontwerpen staat op

www.bloemencorso.info

Afbeelding
Praalwagen gemeente lisse.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant