Afbeelding
Foto: BIG Challenge

BIG Challenge tussenstand al op 650.122 euro

Algemeen

Nederlandse boeren, tuinders, hun adviseurs, toeleveranciers en afnemers zetten zich samen in voor de strijd tegen kanker. Met maar liefst 246 deelnemers, verdeeld over 31 teams, staan zij op 31 mei en 1 juni van dit jaar aan de start van Alpe d’HuZes. De werving van sponsorgeld voor dit evenement verloopt voorspoedig. Dat blijkt wel uit het bedrag van € 650.122 dat al bij elkaar is gebracht.

“Zaterdag 4 maart hebben we de eerste gezamenlijke training van dit jaar georganiseerd. Een ochtend vol informatie, ontmoeting en inspiratie voor onze deelnemers”, zegt Harold Korsten, voorzitter BIG Challenge. Hij maakte zaterdag de actuele tussenstand van BIG Challenge bekend: 650.122 euro. “Ons doel is om op 1 juni met een cheque met minimaal 1 miljoen euro over de finish te komen. Dat gaat zeker lukken met alle prachtige acties die de deelnemers nog in de pijplijn hebben.”

In deze 2023 editie doen 112 fietsers, 83 wandelaars en 6 runners mee. Deelnemers uit heel Nederland die de agrarische sector een warm hart toedragen en met hun deelname de trots van de agrarische sector uitdragen.

Herman Houweling startte met BIG Challenge in 2009. In 12 jaar haalde BIG Challenge zo’n € 11 miljoen op voor KWF en behoort daarmee tot de grootste fondsenwervers van KWF.Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant