Afbeelding
Foto: Vreugdenhil Bulbs & Plants

World Wildlife Day met African Breeze

Algemeen

Vrijdag 3 maart was het World Wildlife Day. Een dag waar kweker Vreugdenhil Bulbs & Plants met het merk African Breeze even bij stil wil stond. Deze dag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties. De datum is gekozen omdat het de verjaardag is van CITES, een internationale overeenkomst die planten én dieren beschermt. Dit verdrag is ondertekend op 3 maart in 1973, dit jaar dus 50 jaar geleden. Een moment om even te denken aan alle wilde dieren en planten ter wereld en de bijdrage die ze leveren aan ons leven en de gezondheid van de planeet.

African Breeze en wilde dieren
2023 is het vijfde jaar dat Vreugdenhil Bulbs & Plants met een deel van de opbrengst van African Breeze producten, een donatie gaat doen aan het Zambian Carnivore Project in Zambia. Het ZCP is een in Zambia geregistreerde non-profitorganisatie, die zich inzet voor het behoud van grote carnivoren en de ecosystemen waarin ze leven.
Het African Breeze assortiment bevat zo’n 7 verschillende potplanten; Ornithogalum dubium, Ensete maurelli, Albuca spiralis, Ornithogalum thyrsoides, Pennisetum, Scilla peruviana en de Scadoxus multiflorus. Daarnaast is de kweker sinds 2022 partner van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, door het ‘adopteren’ van de stokstaartjes. Hiermee draagt het bedrijf bij aan het welzijn van de dieren in de dierentuin én aan natuurbehoudsprojecten voor het beschermen van hun natuurlijke omgeving (Afrika) van de stokstaartjes.

Meer over het Zambian Carnivore Project en hun resultaten is te vinden op: zambiacarnivores.org. Meer informatie over de partners van Diergaarde Blijdorp: diergaardeblijdorp.nl/dier-adoptanten/.

Uit de krant

Uit de krant