Afbeelding
Foto: BBH

Bloemenbureau Holland kijkt terug op drukke IPM-week

Algemeen

Topdrukte de afgelopen week in de stand van Bloemenbureau Holland tijdens de IPM in Essen. Veel aandacht was er op de beurs voor alles rond ‘duurzaamheid’. Ook bij het Bloemenbureau: bijvoorbeeld met de presentatie van het duurzaamheidsonderzoek aan een internationaal publiek en met de introductie van Anne van der Wal, de nieuwe programmamanager duurzaamheid.


Naast de vele Nederlandse kwekers en handelaren wisten ook internationale brancheorganisaties en samenwerkingspartners onze stand in hal 1 goed te vinden. De eigen barista zorgde voor de koffie tijdens vele ontmoetingen met Nederlandse kwekers en handelaren en internationale organisaties als de BGI, Union Fleurs, FSI, FDF en Landgard. Ook waren er weer veel spontane reacties op de open sfeer in de stand, onder het kleurrijke bloemendak.

Sterke behoefte aan samenwerking
Voor Anne van der Wal was het haar eerste IPM en een goede gelegenheid om zicht te krijgen op de vele duurzaamheidsinitiatieven in de sector. Vanzelfsprekend bezocht ze de jaarvergadering van het Floriculture Sustainability Initiative (FSI). “In mijn gesprekken hoor ik dat veel bedrijven echt bezig zijn met duurzaamheidsinitiatieven. Tegelijkertijd merk ik dat er een sterke behoefte is aan gezamenlijkheid. De vragen die ik opvang: hoe komen we samen verder en kunnen we onze duurzaamheidsinitiatieven presenteren? Daarin wil het Bloemenbureau een actieve rol spelen. Binnenkort starten we met een aantal bijeenkomsten om daarover met ondernemers en brancheorganisaties in gesprek te gaan.”

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant