Afbeelding
Foto: RFH

Brookdale Treeland Nurseries Grower of the Year 2023

Algemeen

Brookdale Treeland Nurseries Ltd (BTN), een Canadese kweker van siergewassen, is door de International Association of Horticultural Producers (AIPH) uitgeroepen tot International Grower of the Year (IGOTY) 2023.

Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland, reikte de felbegeerde ‘Gold Rose’ uit aan BTN tijdens de AIPH IGOTY Awards Ceremony 2023 op dinsdag 24 januari 2023 op de IPM Essen in Duitsland.

De IGOTY Awards, die in 2009 zijn ingesteld met steun van Royal FloraHolland en FloraCulture International, erkennen met de awards de meest succesvolle voorbeelden in de tuinbouw door de beste sierteeltkwekerijen uit de hele wereld. Met de uitreiking van prijzen in verschillende categorieën worden de expertise en energie die zij aan de tuinbouw geven gevierd.

Brookdale Treeland Nurseries
BTN is een van de grootste en meest gerespecteerde kwekers van tuinplanten in Canada. Zij bedienen tuinwinkels, landschapsaannemers, gemeenten en golfbanen in heel Canada en de Verenigde Staten. Jeff Olsen, president en CEO van BTN, is heel blij met de award: “We voelen ons geweldig, zo gezegend, om geëerd te worden met deze prijzen. Het betekent zoveel voor mij persoonlijk en voor ons hele team in Canada.”
Naast de Gold Rose Award kreeg BTN ook goud in de categorie Finished Plants & Trees, uitgereikt door Bernard Oosterom, voorzitter van de IGOTY 2023 Jury, en brons in de categorie Sustainability. Volgens hem onderscheidt Brookdale Treeland Nurseries zich als een bedrijf dat gericht is op de toekomst. “Met een breed assortiment en een stroom van nieuwe rassen brengt het steeds iets nieuws voor de sector. Het bedrijf geeft prioriteit aan duurzame productie en innovatie met een streven naar kennisuitwisseling en een sterk team. Dankzij zijn dynamische aanpak heeft het nieuwe producten en markten kunnen ontwikkelen en is het goed gefundeerd om de sector de komende jaren te leiden.”


Fotobijschrift: Brookdale Treeland Nurseries, Canada:  winnaar van de internationale award Grower of the Year 2023.

Uit de krant

Uit de krant