Afbeelding
Foto: Grower of the Year (IGOTY)

Eliot Barden, Young International Grower 2023

Algemeen

Eliot Barden, Verenigd Koninkrijk, werd op IPM Essen onderscheiden met de award Young International Grower of the Year. Deze prijs maakt deel uit van de AIPH International Grower of the Year (IGOTY) Awards 2023.

De categorie Young IGOTY richt zich op kwekers in de leeftijd van 25-40 jaar die de industrie naar een mooie toekomst kunnen leiden.

Winnaar Eliot Barden was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de tuinbouw en begon op 15-jarige leeftijd zijn opleiding in het vak via een avondcursus van de Royal Horticultural Society. Vervolgens studeerde hij aan de Kew Royal Botanic Gardens, voordat hij in 2018 bij Majestic Trees ging werken.

Samen met de andere finalisten presenteerde Eliot zijn ideeën aan een internationale jury van tuinbouwprofessionals: Leonardo Capitanio, voorzitter van AIPH en Vivai Capitanio, Italië; Pablo Bazzani, General Manager voor Plazoleta Flowers, Colombia, en winnaar van Young International Grower of the Year 2022; Karolien Tesselaar van Tilburg, Tesselaar Alstromeria, Nederland; en Wouter Duijvesteijn, eigenaar van Beyond Chrysant, Nederland.

“Er zijn twee redenen waarom we Eliot Barden als winnaar van de Young IGOTY hebben gekozen”, zei Leonardo Capitanio. “Ten eerste toonde hij accurate technische en professionele expertise. Ten tweede investeert Eliot continu in de groei en ontwikkeling van zijn vaardigheden om zijn hoogste potentieel te bereiken. Wij geloven dat ‘steeds beter worden’ de beste oplossing is om zowel in het werk als in het leven excellent te zijn. We hopen dat deze prijs Eliot Barden grote waarde en een welverdiende internationale zichtbaarheid zal opleveren.”

Uit de krant

Uit de krant