Mangave® Blazing Saddles
Mangave® Blazing Saddles Foto: plantipp

Twee trotse winnaars IPM Neuheit 2023

Algemeen

Tijdens IPM Essen in Duitsland werden Mad about Mangave® ‘Blazing Saddles’ en Acer campestre Street Pillar bekroond in de Neuheiten Schaufenster Novelty Competition.

Blazing Saddles, de laatste toevoeging aan de populaire Mad about Mangave®-serie, heeft mede dankzij de inspanningen van Sudkultur de prijs IPM Novelty 2023 gewonnen in de categorie Potplanten. De juryleden lichtten toe: “Deze plant voldoet aan alle huidige eisen voor een klimaatbestendige plant. Het is hittebestendig, verdraagt fel zonlicht en heeft nauwelijks water nodig.”

Street Pillar, veredeld door Leen Ruijgrok, werd bekroond met IPM Novelty 2023 in de categorie Houtige Planten. Een Acer met een smalle, opgaande groeiwijze en een tolerantie voor gedeeltelijke verharding, wat deze boom zeer geschikt maakt voor aanplant in steden, pleinen, begraafplaatsen en zelfs in containers. Acer campestre staat bekend om zijn effectieve CO2 absorptie en ook Street Pillar draagt bij aan de vermindering van luchtvervuiling. Of zoals de juryleden zeiden: “In tijden van klimaatverandering is de Acer één van de interessantste bomen van de toekomst. Dit is één van de weinige Midden-Europese klimaathelden.”

Acer Street Pillar

Uit de krant

Uit de krant