Afbeelding
Foto: RFH

24 november: livegang eerste klok Landelijk Veilen bloemen

Algemeen

24 november is de eerste landelijke klok een feit. Een volwaardige en interessante klok voor inkopers waar alle Snijanthurium, Snijorchidee, Alstroemeria en Strelitzia worden geveild.

Kwekers van al deze productgroepen kunnen vanaf 24 november nog steeds zelf bepalen of zij hun producten op de Royal FloraHolland locatie in Naaldwijk of Aalsmeer aanvoeren. Vanaf volgende week donderdag zien de lokale veilschema’s er wel allemaal anders uit.

Nieuwe veilschema’s
Een nieuwe klok betekent naast een nieuw veilschema, ook dat het vaststellen van de veilvolgorde vanaf 24 november anders gaat.

Een eerste landelijke klok zal voor iedereen in eerste instantie wennen zijn. De veilingmeesters Mark van Niel en Amerik Best zullen de eerste veiling op de landelijk klok zo goed mogelijk begeleiden.

Rick Tesselaar (voorzitter van de productcommissie Alstroemeria) “Ik ben erg trots op het feit dat we met Alstroemeria een van de producten zijn die op de eerste landelijke klok gaan veilen. We praten al een paar jaar over Landelijk Veilen en na de pilot met Anturium is het duidelijk dat we met het concentreren van vraag en aanbod een betere en stabieler markt kunnen creëren. De telers van Alstroemeria zijn altijd vooruitstrevend in hun teelt maar ook in de afzet. Deze stap vind ik daarom erg logisch en past heel goed bij de kwekers van Alstroemeria.“

bron: RFH

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant