Mr. Nadine van der Slot.
Mr. Nadine van der Slot.

Laat uw onderneming bloeien, nu en in de toekomst!

Algemeen

De sierteeltsector heeft het wederom zwaar te verduren en wordt hard geraakt door de hoge gasprijzen. Het bloemenaanbod keldert en dat baart zorgen voor veel van u. Hoelang blijft dit zo? Moeten we inkrimpen?

Of een reorganisatie nu in het vooruitzicht ligt of niet, u kunt maar beter goed voorbereid zijn. Sta dus stil bij wat er nodig is om uw onderneming gezond te maken of te houden. Dat kost tijd en energie, maar dat verdient u absoluut terug, nu of in de toekomst.

Hoe doet u dit? Reorganiseer eens fictief! De tips daarvoor zijn:

  • Zorg voor een compleet personeelsoverzicht met namen, functies, geboortedata, dienstjaren en soorten contracten;
  • Houd de functies tegen het licht, stel ze vast en zorg voor actuele functieomschrijvingen;
  • Ga na of er vacatures zijn;
  • Kijk naar de uitzend- en oproepkrachten, AOW’ers, zelfstandigen en mensen met een tijdelijk contract;
  • Bepaal wie in geval van een reorganisatie ‘aan de beurt’ zijn voor ontslag volgens het afspiegelingsbeginsel. Ik kan u daarbij helpen.

Zo ziet u wat er mogelijk is en waar u tegenaan zou lopen als u écht moet reorganiseren. Zo kunt u ook bepalen wat er nog moet gebeuren. Een voorbeeld is het beter vastleggen van de functies in de arbeidsovereenkomsten en de loonstroken. Een vraag die vaak ook aan de orde komt is of iedereen wel doet waar hij of zij echt goed in is. En wie is misbaar of moet juist blijven?

Wie uitspreekt wat hij wil, leert zichzelf beter kennen. Ik wens u in ieder geval een bloeiende onderneming toe! Want niets is mooier dan uw branche, dat zag ik weer bij mijn bezoek aan de Trade Fair Aalsmeer.

mr. N.M (Nadine) van der Slot

Advocaat Arbeidsrecht en Privacyrecht

RWV Advocaten

W www.rwv.nl

T 071 – 7502273

M 06 - 12060739

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant