Afbeelding
Foto: Van den Bos Flowerbulbs en Penning Freesia

Van den Bos Flowerbulbs en Penning Freesia bundelen hun krachten

Algemeen

De directies van Van den Bos Flowerbulbs en Penning Freesia maken met genoegen en trots bekend dat zij hun krachten gebundeld hebben, teneinde hun leidende positie in de mondiale freesiamarkt te versterken.

Met deze krachtenbundeling geven beide bedrijven invulling aan hun gezamenlijke visie dat verdere schaalvergroting noodzakelijk is om blijvend te kunnen investeren in een verdere groei van dit bloeiende en voor Nederland aansprekend product. De krachtbundeling betekent dat de handelsactiviteiten van Penning overgaan naar Van den Bos. Penning zal als zelfstandig bedrijf blijven opereren in de teelt en veredeling van freesia en amaryllis, daarnaast blijft Penning handelen in de droogverkoop freesia.

Robert Piek, CEO bij Van den Bos: “Penning is een zeer gerespecteerd bedrijf dat in een periode van ruim 95 jaar een stevige positie opgebouwd heeft in de mondiale freesiamarkt. Ik ben erg blij met deze krachtenbundeling. Ik ben er namelijk van overtuigd dat onze bedrijven elkaar versterken en dat wij met elkaar kunnen zorgen voor continuïteit van het mooie product freesia. Gezamenlijk kunnen wij meer investeren in marketing, productontwikkeling, kwaliteit en verbeteringen in de logistieke processen.

Marko Penning, Algemeen Directeur van Penning: “ Het aanvullen van ons freesia assortiment bij Van den Bos is een belangrijke stap voorwaarts. Van den Bos is marktleider in de export van bloembollen voor professionele kwekerijen. Ik ben ervan overtuigd dat ons assortiment zal profiteren van de schaalgrootte die zij inmiddels gerealiseerd hebben. Samen kunnen we bouwen aan een versterking van onze positie en aan een nog betere samenwerking met onze internationale klanten.”

Fotobijschrift:
Aan tafel (v.l.n.r.): Marko Penning, Peter Penning, Robert Piek. Staand: (v.l.n.r.) Frans van der Weiden en Daan Vermeer.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant