Afbeelding
Foto: felini foundation

2-10-22: Grootouderdag 2022 verbindt met gerbera’s

Algemeen

Het is op 2 oktober 2022, de eerste zondag in oktober, weer Nationale Grootouderdag. De speciale dag om extra aandacht te geven aan alle opa’s en oma’s in Nederland. De gerbera is dit jaar het internationale symbool van Grootouderdag en verbindt generaties met elkaar. De gerbera is een toepasselijke, vrolijke bloem met veel verschillende kleuren en vormen die zowel kinderen als ouderen aanspreekt en speelt dus graag een verrassende rol bij Grootouderdag. 


Tegen eenzaamheid
In heel Nederland zijn tijdens de week tegen de eenzaamheid tal van speciale bloemen activiteiten onder meer in samenwerking met kinderopvang organisatie Partou. Op 100 locaties gaan kinderen aan de slag met bloemenpakketjes. In de bloemenpakketjes zijn gerbera’s uit Nederland en bloemen uit Kenia afkomstig van de bloemenkweker Marginpar. Deze kweker streeft naar een 100% duurzame productie en is lid van het Floriculture Sustainability Initiative (FSI). De gerbera’s zijn beschikbaar gesteld door het kwekers collectief Coloured by Gerbera. De kinderen maken bloemstukjes voor ouderen in de wijk en voor de opa’s en oma’s. De gebruikte materialen zijn duurzaam en (grotendeels) afbreekbaar.

Grootouderdag bij Floriade in Almere
Bij het Italië paviljoen op Floriade wordt op zondag 2 oktober grootouderdag georganiseerd. Deze wordt geopend door de Italiaanse ambassadeur Giorgio Novello en Charles Lansdorp van de Felinifoundation. Vervolgens gaan er allerlei activiteiten voor grootouders en hun kleinkinderen van start: van bloemstukjes maken tot luisteren naar een verhaal verteld door Gerda Lenten-Havertong, die we allemaal kennen van Sesamstraat.
Kom dus op zondag 2 oktober naar Floriade! Kinderen t/m 12 jaar hebben deze dag gratis toegang. Bestel deze entreetickets via floriade.com/korting met de promocode KIDS22

Shopper activatie Hallmark
Hallmark heeft dit jaar een grootouderdag shopper activatie in samenwerking met Bloemenbureau Holland, de Felinifoundation, Coloured by Gerbera, Marginpar, Willemsen bloemengroothandel en Chrysal. Hallmark staat voor het verdiepen en versterken van relaties en wil helpen en inspireren met het verbinden van generaties. Hallmark besteedt aandacht aan Grootouderdag met het aanbieden van een grootouderdag boeket en met een speciaal kaartje voor de opa’s en oma’s.

Meer informatie over Grootouderdag

Grootouderdag vieren doe je bij Floriade Expo 2022!

(221) Floriade Expo 2022 - Grootouderdag - YouTube

De Bloemenkrant

Grootouderdag (festadeinonni.it)

Grootouderdag op de eerste zondag van oktober - Een tegen eenzaamheid

Een verhaal over vriendschap tussen jong en oud - Een tegen eenzaamheid

Wat is Grootouderdag? | Hallmark | Hallmark


Vanuit de bloemensector krijgt Grootouderdag in Nederland dit jaar support van: Bloemenbureau Holland, Willemsen bloemengroothandel, Barendsen, Hallmark, Marginpar, ColouredbyGerbera, Oasis en Chrysal.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant