Afbeelding
Foto: beyond chrysanten

Mededeling Chrysant NL aan koper

Algemeen

Beste chrysanteninkoper/-verkoper,

De energiecrisis raakt de hele tuinbouw, dus ook de Nederlandse chrysantenteelt. Veel chrysantentelers hebben noodgedwongen de keuze moeten maken om komende winter de productie te reduceren, waardoor er vanaf het najaar minder chrysanten op de markt zullen komen.

Dit betreft beschikbare aantallen per variëteit. De breedte van het Nederlandse assortiment zal nagenoeg gelijk blijven, net zoals de kwaliteit die u van ons gewend bent. Voor de korte termijn heeft deze energiecrisis dus zeker impact. De lange termijn staat wat ons betreft niet ter discussie. 

De verwachting is dat vanaf april 2023 de productie van Nederlandse chrysanten weer op niveau is. De chrysantentelers en -veredelaars maken enorme stappen op het gebied van verduurzaming. 

De huidige energiecrisis versnelt deze transitie. Kijk bijvoorbeeld maar naar de groeiende inzet van ledverlichting. De investeringen voor verdere verduurzaming gaan onverminderd door. Zo blijven we ook voor de toekomst jullie partner voor een prachtig breed assortiment van betrouwbare kwaliteit en continuïteit. Ondanks onze gedeelde zorg voor de korte termijn, hebben wij het volste vertrouwen in de toekomst! 

Namens Chrysant NL, Wouter Duijvesteijn 

Voorzitter E: wouter@beyondchrysant.nl         

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant