Afbeelding
Foto: treffend beeld

Hoog bezoek bij opening Flower Parade Rijnsburg 2022

Algemeen

Op wel een hele speciale wijze is de opening van de Flower Parade Rijnsburg op vrijdag 12 augustus verricht. De genodigden werden verrast met een speciaal voor de gelegenheid ingevlogen mystery guest, die na zijn aankomst met het vliegtuig bij de Theaterhangaar in Valkenburg direct is doorgereden naar Royal FloraHolland alwaar de officiële opening plaatsvond.

Met het thema Feest deed deze editie zijn naam in alle opzichten eer aan. In december plaatste UNESCO de Nederlandse corso’s, waaronder de Flower Parade Rijnsburg, op de internationale Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een grote erkenning van de corsocultuur.
Ook was het Feest omdat de Flower Parade, twee jaar later dan gepland, het 75-jarige jubileum viert.
Verder was het Feest bij de Oranje Nassauschool uit Rijnsburg die de winnende maquette maakte voor de uitgeschreven pilot om een thema voor een praalwagen te maken genaamd HET kinderfeest.
Omdat de jeugd onze toekomst is werd de opening verricht door Sinterklaas die vond dat een persoonlijke felicitatie op zijn plaats was bij de start van het bloemencorso. Daar wilde hij graag even bij zijn om dit met ons te vieren.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant