Afbeelding
Foto: dummen orange

Revelation dahlia-serie wint klanten over de hele linie

Algemeen

Het bestaande assortiment van deze prachtige langbloeiende planten die bekend staan om het transformeren van elk tuin- of landschapsontwerp in een bloeiende oase, is nieuw leven ingeblazen door de toevoeging van een nieuwe serie. Dahlia Revelation van Dümmen Orange verrast de consument met zijn halfgevulde bloemen in vijf frisse zomerkleuren.

De vijf soorten voegen vrolijke kleuraccenten toe en vormen met hun nectar een rijke voedselbron voor insecten. Een echte aanwinst voor telers, retailers, tuinarchitecten en consumenten.

Een blijvende gloed van kleuren
Openbaring: iets bekend maken dat voorheen geheim of onbekend was. Het geheim dat door de Revelation-variëteiten wordt onthuld, is hun pure stralende magie. Ze combineren de ongelooflijke, blijvende gloed van kleuren die geassocieerd worden met dahlia’s met het lichte, natuurlijke gevoel van de zomer, tot in de herfst.

Grote, halfgevulde bloemen zitten losjes over compact, donkergroen blad, wat een prachtig contrast creëert en de perfecte bloemenachtergrond biedt. Hierdoor komen de vijf verschillende bloemkleuren nog sterker in de spotlights te staan: het schitterende geel van Dahlia Revelation Yellow, het levendige oranje van Dahlia Revelation Orange, het felle roze van Dahlia Revelation Pink en het opvallende rood van Dahlia Revelation Red. De tweekleurige Dahlia Revelation Salmon Bicolor heeft een heldergeel centrum van schijfroosjes dat wordt benadrukt door de diepe zalm van de omringende bloembladen, die naar de buitenranden lichter worden.

Voedsel voor insecten
De nieuwe serie is een lust voor het oog en een absolute traktatie voor insecten. Hoewel semi-dubbel, zorgen de bloemen voor voldoende voedsel. Het lange bloeiseizoen van de serie, van ongeveer juni tot de eerste nachtvorst, zorgt er ook voor dat insecten in de herfst een essentiële voedselbron hebben.

Uniform en goed vertakkend
Voor telers heeft Dahlia Revelation ook een aantal voordelen in petto. Deze uniforme serie is goed vertakkend en heeft tijdens de teelt minder PGR’s nodig dan reguliere dahlia’s. De planten hebben een middelkrachtige groeiwijze en kunnen zowel in de kas als buiten gekweekt worden. Ze zijn ideaal voor productie in containers van 17-19 cm.

Breed scala aan toepassingen
De opgaande soorten zijn middelvroeg en ideaal voor (gemengde) plantenbakken en in perken en borders. De fraaie Dahlia Revelation is een echte blikvanger, zowel solitair als in combinatie met andere perk- en balkonplanten of vaste planten. De nieuwe serie heeft ook uitstekende mogelijkheden voor zowel tuin- als landschapsarchitectuur. De zeer uniforme Dahlia Revelation-variëteiten zijn niet alleen geschikt voor tuin, balkon of terras, ze zijn ook ideaal voor landschapsbeplanting en blijken betrouwbare herhalingsbloeiers te zijn, waardoor het seizoen in deze omgevingen wordt verlengd.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant