Afbeelding
Foto: RFH

In Floriday is het nu mogelijk om te werken met staffels

Algemeen

Naast het doorberekenen van transportkosten, kunnen kwekers nu ook volumekorting geven. Zowel kwekers als kopers hebben de keus er gebruik van te maken. Deze mogelijkheid is een oplossing voor een veelgehoorde wens en hiermee bieden we Floriday gebruikers meer handelsmogelijkheden.

Op de Floriday routekaart is de wens te werken met prijsstaffels er één met veel stemmen. Staffels worden enerzijds gebruikt om transportkosten door te berekenen over één bestelling en anderzijds om korting te bieden bij een groter volume. Beiden mogelijkheden zijn nu beschikbaar in Floriday.

Transportkosten doorberekenen
Zowel in de schermen van Floriday, als via de API-koppeling, kunnen kwekers transportkosten doorberekenen over een levering. Als koper is het mogelijk op meerdere momenten te bestellen, zonder dat voor elke bestelling apart transportkosten in rekening worden gebracht. Deze worden namelijk verdeeld over alle bestellingen geplaatst binnen één levering.

Volumekorting bij een aanbieding
Kwekers kunnen volumekorting toevoegen bij het aanmaken van een aanbieding. Dit betekent dat zij een afwijkende stuksprijs per afnamehoeveelheid (fust, laag, ladingdrager) kunnen instellen. Dit noemen we ‘gestaffelde prijs’. De prijs varieert afhankelijk van de bestelgrootte. Kopers zien de verschillende prijzen per afnamehoeveelheid in via Direct inkopen (Mijn Winkel) of via de Explorer.

Bron: RFH

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant