Afbeelding
Foto: Rayn Song, op Unsplash

Ook boerenprotest in Nieuw-Vennep

Algemeen

Door de straten van Nieuw-Vennep zal op dinsdagavond 16 augustus een stoet van tractoren en auto’s met vlaggen en boerenzakdoeken rijden. De protestoptocht is ter steun aan boeren, tuinders, vissers en bollenkwekers die wegens het huidige stikstofbeleid hun toekomst dreigen kwijt te raken.

De trekkertocht in Nieuw-Vennep volgt hiermee het voorbeeld van andere dorpen als Lisse, Hillegom, Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout die al eerder een trekkertocht hielden. Ook staat er al ruim een maand lang een groep van zo’n dertig/veertig mensen zes dagen per week op het viaduct over de A4 bij Burgerveen te vlaggen. Met de vlaggenactie vragen ze iedere avond aandacht voor het stikstofbeleid en steun voor de boeren. Gesteund door de vele reacties vanaf de snelweg vond de groep dat de tijd rijp was voor een trekkertocht door het eigen dorp, waar zelf veel boeren wonen.

Om het rijdende boerenprotest in goede banen te leiden en zo min mogelijk overlast te veroorzaken, is er momenteel overleg met de gemeente. De bedoeling is om stapvoets een route door het gehele dorp te rijden en op een publieksvriendelijke manier aandacht te vragen voor het stikstofprobleem. Iedereen die wil meerijden, is welkom om met eigen trekker, auto, fiets of ander vervoersmiddel mee te rijden. Verzamelen om 19.00 uur op de parkeerplaats bij de sportclubs ter hoogte van Fandango 1 in Nieuw-Vennep. Vanaf 19.30 uur gaat de stoet vertrekken.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant