Logo bloemenkrant.nl
Foto: rfh

Giftige planten: hoe informeer je de klant?

Er zijn planten die op een bepaalde manier giftig zijn voor mens en/of dier. Dit kan het geval zijn als een plant gegeten wordt, maar ook bij contact met de huid. Hoe informeert u als kweker en koper uw klanten goed over het mogelijk giftig zijn van planten? Hiervoor is de leidraad “Productaansprakelijkheid” ontwikkeld met praktische tips.

Bloemen en planten dragen niet alleen bij aan een geluksgevoel, maar ook aan de gezondheid van mensen. Van verschillende sierteeltproducten is echter bekend dat deze in meer of mindere mate schadelijk kunnen zijn voor mens en dier, bijvoorbeeld wanneer ze planten opeten. Belangrijk is dat consumenten bij aanschaf weten wat ze kopen.
Om de kans op nadelige gevolgen door het gebruik te minimaliseren, moeten sierteeltproducenten hun gebruikers goed informeren over een juist gebruik.

Waarom is productinformatie toevoegen zo belangrijk?
Door productinformatie toe te voegen aan bloemen en planten kan de sector de consument attenderen op de product-eigenschappen (prikt, giftig, scherpe naalden, etc.) van bloemen en planten. Bovendien dekt de sector zich in tegen risicoaansprakelijkheid voor eventuele schadelijke gevolgen van het gebruik van sierteeltproducten.
RFH is van mening dat het belangrijk is dat alle schakels in de keten de handen ineenslaan. Het begint bij de productie maar uiteindelijk is de gehele keten verantwoordelijk. Daarom is het nodig om samen die verantwoordelijkheid op te pakken: telers, groothandel en detailhandel.

Bekijk de leidraad Productaansprakelijkheid.

Bron: RFH.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden