Logo bloemenkrant.nl

Floriade is Groot Groen- en Bloemrijk Feest

De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling die sinds 1960 één keer per tien jaar in een Nederlandse plaats wordt gehouden. Dit jaar is het Almere. Een moderne stad vol groene uitdagingen. Midden in het land, makkelijk bereikbaar en een feest om te bezoeken. Veel te genieten, veel te zien en te leren, een spel- en leerparadijs voor kinderen en ook voor volwassenen gaat er een nieuwe wereld open. De Bloemenkrant gaat in week 34 uitgebreid op dit prachtige park in. 

Voor iedereen geldt, dat het de moeite waard is het park te bezoeken. Belangrijke voorwaarden zijn: er moet voldoende te zien en beleven zijn, makkelijk bereikbaar, schoon, overal toileteenheden, zitgelegenheden, restaurantjes en foodlocaties, waterpartijen, funtreintjes om bepaalde expositielocaties makkelijk te bereiken. Kortom, een groot paradijs. 

Sinds 1960 kent het Bureau International des Expositions (BIE) de tuinbouwtentoonstelling als een categorie binnen de wereldexpo. Sindsdien worden de tentoonstellingen die voldoen aan de A1-categorie van de International Association of Horticultural Producers (AIPH) als wereldtuinbouwtentoonstelling erkend door het BIE. Floriade is de benaming die gebruikt wordt voor de in Nederland gehouden tuinbouwtentoonstellingen die voldoen aan die categorie en zich dus wereldtuinbouwtentoonstelling mag noemen. 

Op deze wereldtuinbouwtentoonstelling – die slechts eens in de 10 jaar plaatsvindt – ontdek je oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken en vooral mogelijkheden om in je eigen omgeving toe te passen en te genieten. Kom het zelf zien, ruiken en proeven op Floriade.

Geweldige dag 

Ga naar Floriade Expo 2022 en geniet van een geweldige dag vol groen. Wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten, duurzame innovaties en een te gek, groen kinderprogramma. Op de Expo kun je landenpaviljoens bezoeken waar landen hun cultuur, planten, bloemen en lokale innovaties laten zien voor groene steden. 

Voldoende parkeerplaatsen, makkelijk per trein te bereiken, kaarten digitaal en aan de kassa te bestellen. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden