Logo bloemenkrant.nl
Foto: growcoons

Eén miljoen Growcoons in 2022 bij Maarten Bloemen

Kwekerij Maarten Bloemen, een vooruitstrevende kwekerij van heesters in Venhorst, heeft de toepassing van Growcoon stek- en zaaipluggen verdubbeld, waardoor in 2022 meer dan één miljoen van hun heesters voorzien worden van de biologisch afbreekbare Growcoon.

Kwaliteit en efficiëntie
Sinds enkele jaren gebruikt Kwekerij Maarten Bloemen Growcoon stek- en zaaipluggen. Door de grote vraag en uitbreiding van de teeltlocatie wordt het gebruik ervan opgeschaald en verdubbeld. “Eigenlijk kent deze plug alleen maar voordelen. Gewassen groeien uniformer, kunnen eerder uitgeleverd worden en omdat de Growcoon de kluit goed samenbindt en de wortels niet beschadigt, dalen uitval en de vervuiling tijdens de verwerking. Daarbij is het ook mijn ervaring dat alle stekken goed loskomen uit de tray.”, aldus Merijn Bloemen, zoon van de oprichter. “Natuurlijk vind ik het ook belangrijk dat de plug biologisch afbreekbaar is. De consument wil steeds meer duurzame producten en ik sta daar helemaal achter.”

Automatisering
In de grootschalige tuinbouw is automatisering essentieel. Daarom is door de ontwikkelaar Maan BioBased Products goed gekeken naar de toepasbaarheid van de Growcoon in geautomatiseerde productieprocessen. Om het product effectief in te kunnen zetten, moeten grote aantallen producten in korte tijd worden ontstapeld en ingezet. De automatische Growcoon dispenser maakt dit proces op een efficiënte manier mogelijk en is eenvoudig te integreren in een bestaande vul- of oppotlijn.

Kwekerij Maarten Bloemen V.O.F. is in 1987 opgericht, maar het bedrijf heeft zich sinds 1997 volledig gefocust op de opkweek van ‘zuurminnende’ heesters. Kwekerij Maarten Bloemen produceert uitgangsmateriaal, zoals bewortelde stek en plantgoed, en richt zich vooral op nieuwe gepatenteerde variëteiten. Alle producten worden in kassen opgekweekt, een standaard kas en een cabrioletkas, en er is een containerveld beschikbaar voor de buitenteelt.

De Growcoon is ontwikkeld door Maan BioBased Products in Raalte, waar ook de productie plaatsvindt, maar het product wordt wereldwijd verkocht door Klasmann-Deilmann, een wereldwijde leverancier van substraten en grondstoffen voor de tuinbouw en boomkwekerij. De Klasmann-Deilmann organisatie beschikt over eigen veenderijen en productielocaties voor hernieuwbare grondstoffen. De eindcontrole van alle producten vindt plaats in eigen laboratoria. De organisatie is RHP-gecertificeerd en alle producten van Klasmann-Deilmann zijn onderscheidend door een hoge en constante kwaliteit, ontwikkeld op basis van kennis en ervaring.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden