Afbeelding
Foto: Dümmen Orange

Maleisische kroonprins bezoekt Dümmen Orange

Algemeen

Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah, lid van de Maleisische Pahang koninklijke familie en momenteel regerend als regent en 4e kroonprins van Pahang, bracht op 16 juni een bezoek aan Dümmen Orange in De Kwakel. De kroonprins is in Nederland om zich te laten informeren over de mogelijkheden om de tuinbouwsector in Maleisië duurzaam te versterken en om te onderzoeken welke mogelijkheden er hiervoor zijn in de staat Pahang, Maleisië.

Veredelaar Dümmen Orange ontving de kroonprins tijdens hun Flower Trials in De Kwakel. Een van de besproken onderwerpen was Intrinsa, het resultaat van het intensieve en moderne veredelingsprogramma van de veredelaar, dat belichaamd wordt door het Breeding Technology Center in De Lier, ‘s werelds grootste veredelingslaboratorium voor siergewassen. Door de genetische code van planten te ontcijferen en te analyseren, komen onderzoekers meer te weten over de precieze biologische oorzaken van bestaande of ontbrekende resistenties. Deze kennis stelt hen in staat om de inherente eigenschappen van de planten systematisch te verbeteren. De R&D-teams van Dümmen Orange hebben op deze manier al tal van eigenschappen kunnen identificeren. Deze worden nu geleidelijk geïntegreerd in de veredelingspijplijn, waarbij de onderzoekers – behalve op betrouwbaarheid in de productie en door de hele supply chain heen – ook letten op de perfectie van de planten op het gebied van bloemvorm, groeiwijze en houdbaarheid.

Fotobijschrift: kroonprins Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah (midden) met Hugo Noordhoek Hegt (CEO Dümmen Orange, derde van links) en Hans van den Heuvel (Managing Director R&D, Dümmen Orange, derde van rechts).

Uit de krant