Logo bloemenkrant.nl
Foto: fleuroselect

Petunia grandiflora Bee’s Knees wint FleuroStar Award 2022-23

Fleuroselect, de internationale organisatie voor de sierteeltsector, kondigt met trots aan dat de FleuroStar Award ‘22-’23 is toegekend aan Petunia grandiflora Bee’s Knees van Florensis. Hagen Kalläne, Retail- en marketingmanager en Marjolein Kuyucu-Lodder, Internationale Product Marketeer namen de prijs in ontvangst uit handen van Fleuroselect President Karol Pawlak en Secretary General Ann Jennen.

Petunia grandiflora Bee’s Knees van Florensis nam het op tegen Alstroemeria Colorita® Claressa (Royal van Zanten), Begonia rex SpaceStar Maia (Beekenkamp), Calibrachoa x hybrida Fancy Francy (Selecta one), Dahlia hybrida Hypnotica® Rose Swirl (Dümmen Orange), Iberis x hybrida Mermaid Lavender (Syngenta Flowers) en Tropic Lantana Ibis (Brandkamp).

De jury verklaarde: “Een nieuwe maatstaf voor gele Petunia’s en een opvallende gele kleur! De intensiteit van deze kleur kun je niet echt op foto’s voorstellen, maar in het echt is de uitstraling van de bloemen prachtig. De weerstolerantie maakt deze noviteit bijzonder en Bee’s Knees heeft een uitstekende presentatie in kleine en grotere potten. Petunia grandiflora Bee’s Knees zal de kleurmogelijkheden binnen Petunia verder uitbouwen.”

‘Bee’s Knees’ – goed, beter, best! 

De naam van de nieuwste Petunia van Florensis werd gekozen naar aanleiding van een Amerikaanse uitdrukking die staat voor excellentie en hoge geschiktheid. Deze nieuwkomer laat een overvloed aan intens gele bloemen zien en steelt het hele seizoen op indrukwekkende wijze de show. Bee’s Knees kan goed tegen hogere temperaturen, gedijt onder regenachtige weersomstandigheden en behoudt de hele zomer haar prachtige kleur.Telers waarderen de uitstekende vertakking die zorgt voor mooi gevulde planten. De massa’s felgele bloemen dragen op de winkelvloer gegarandeerd bij tot impulsaankopen en consumenten waarderen de veelzijdigheid van deze nieuwkomer. Geplant in containers of neergezet in de tuin, de buitengewone tuinprestatie van Bee’s Knees wekt enthousiasme op bij zowel de beginnende tuinliefhebber als de ervaren hovenier. 

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden