Logo bloemenkrant.nl
Foto: hoko

Magical Evolution winnaar houdbaarheidstest RFH

De compacte Magical Evolution is als winnaar uit de bus gekomen bij de houdbaarheidsbenchmark kamerhortensia van Royal Floraholland. De 150 dagen bloeiende kamerhortensia kreeg namelijk de hoogste score op de vlakken ‘bloem, blad en vorm’ waaruit een totaalcijfer werd gevormd.

Het kenniscentrum van Royal Floraholland beoordeelde de 14 ingezonden partijen samen met de vakjury en inkopers van diverse bedrijven. Van alle partijen was de door The Mastergrowers ingezonden Magical Evolution het product dat de maximum houdbaarheid haalde en daarnaast het hoogste scoorde op de sierwaarde na vijf weken. Daarbij liet deze Magical hortensia de overige inzendingen achter zich met een score van 9 op een schaal van 10.

Oersterkte hortensia
Met het winnen van de test bewijst het succesvolle hortensiamerk haar kracht. De plant is ondanks haar delicate uiterlijk namelijk oersterk en bloeit maar liefst 150 dagen. Zet hem op een zonnige plek en de bloemen veranderen binnen deze periode van roze of blauw, via groen naar een rode tint. Op het planten etiket zie je hoe de verschillende bloemkleuren zich ontwikkelen. De Magical Evolution kamerhortensia is verkrijgbaar in de potmaat 14cm.

HOKO Breeding
De Magical-serie is een van de succesvolle concepten uit de veredeling van HOKO Breeding. Dit is de nieuwe naam van de krachtenbundeling van Horteve Breeding en Kolster b.v..

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden