Afbeelding
Foto: Martijn van Pieterson

Innovation Lab KP Holland geopend

Algemeen

KP Holland, actief in veredeling, vermeerdering en productie van bloeiende planten, heeft met de opening van haar nieuwe Innovation Lab door Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, dit officieel in gebruik genomen.

Met dit laboratorium komt de toepassing van moleculaire veredelingstechnieken binnen bereik en biedt het capaciteitsuitbreiding voor onderzoek in, en vermeerdering van, weefselkweek uitgangsmateriaal.

DNA-streng
De openingshandeling werd door de voorzitter van VNO-NCW, Ingrid Thijssen, uitgevoerd. Middels het doorknippen van een symbolische DNA-streng is het laboratorium geopend. KP Holland presenteerde direct een nieuwe witte Curcuma, een exclusieve seizoensbloeier met helderwitte lotusbloemen in de Siam™-serie met de naam Siam™ Sisto.

‘Met de ingebruikname van ons nieuwe Innovation Lab intensiveren we het onderzoek, de ontwikkeling én de vermeerdering van ons assortiment om aan de wereldwijd groeiende klantbehoefte te voldoen. Met deze stap geven we invulling aan onze strategie door te groeien in de veredeling en vermeerdering van weefselkweek uitgangsmateriaal’, aldus algemeen directeur Leo de Vries.

Ingrid Thijssen benadrukte in haar toespraak het belang van innovatie voor de Nederlandse economie en sierteeltsector en gaf aan trots te zijn op de stap voorwaarts die KP Holland hierin maakt.

KP Holland is een sierteeltonderneming in Westland, opgericht in 1950. Het familiebedrijf met 140 medewerkers ontwikkelt, vermeerdert en produceert op vijf locaties nieuwe plantenrassen.

Uit de krant