Afbeelding
Foto: whc

Vierjarig onderzoeks- en promotieprogramma cannabisteelt

Algemeen

Vertify, Cultivators en World Horti Center hebben samen met een groep toegewijde leveranciers het consortium Cultivation For Compounds opgericht. Dit consortium heeft zich gecommitteerd aan een vierjarig onderzoeks- en promotieprogramma over cannabisteelt. Het onderzoeksprogramma naar de teelt van cannabis voor inhoudsstoffen is onlangs gestart bij Vertify. Later dit jaar wordt er een informatief paviljoen geopend in World Horti Center.

Waarom Cultivation For Compounds?
Cultivation For Compounds is gericht op het verbouwen van cannabis voor specifieke inhoudsstoffen. Het is duidelijk dat de cannabisindustrie de tuinbouwsector een veelbelovend perspectief biedt. Daarnaast hebben de bedrijven die het consortium vormen een ruime ervaring in de wereldwijde, legale cannabisindustrie. Het initiatief richt zich niet alleen op cannabisteelt in het algemeen, maar heeft een specifieke focus op de teelt van actieve inhoudsstoffen.

Johan Kos van Vertify: ‘Teelt voor inhoudsstoffen is een ontwikkeling die we niet alleen bij cannabis zien, maar ook bij andere gewassen voor voeding en medicijnen. We verwachten dat het verbouwen voor inhoudsstoffen in plaats van zo veel mogelijk kilo’s in de toekomst een steeds grotere rol zal innemen binnen de tuinbouwsector.’

Vergunning
Het consortium heeft een vierjarig teeltonderzoeksprogramma opgezet bij Vertify; de vergunning hiervoor is onlangs afgegeven en eind mei zijn de eerste cannabisplanten geplant. Alle betrokken partners dragen er zorg voor dat het onderzoek wordt gedaan volgens de hoogste standaarden en nieuwste technieken die op de markt beschikbaar zijn. ‘Met dit onderzoeksprogramma willen we meer kennis opdoen over het kweken van cannabis voor inhoudsstoffen.’ aldus Sonny Moerenhout van Cultivators.

Van zaad tot eindproduct
Naast de teelt is er binnen het onderzoek ook aandacht voor verwerkingstechniek van geoogste planten; hiervoor is de locatie voorzien van trimmachines en droogkasten. Dit stelt het consortium in staat om Cannabis van ‘zaad tot eindproduct’ te onderzoeken en om te sturen en controleren op inhoudsstoffen. Voor dit laatste wordt samengewerkt met een geaccrediteerd laboratorium.

Jim Koop van World Horti Center: ‘In World Horti Center gaan we inzicht geven in de bredere cannabisindustrie; het achtergrondverhaal, de toepassingen van de inhoudsstoffen, de teelt, de spelers en de oplossingen. Nederland wordt vaak al geassocieerd met cannabis en het paviljoen laat het brede verhaal zien en welke high-tech industrie hier achter zit.’ De bouw van het paviljoen in World Horti Center is net begonnen en wordt in september officieel geopend.

Cultivation For Compounds had niet bestaan zonder haar consortiumpartners: Biobest, BrightLabs, Cannabis Drying, DCM, Fluence, Grodan, Master Products, MJ Tech, Phormium, Priva en sponsoren: KG Systems, Van Dijk Heating & Perfect Plants. Al deze bedrijven hebben hun vertrouwen en kennis in dit project gestoken.


Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant