Logo bloemenkrant.nl
Pioenrozen in the Greenhouse.
Pioenrozen in the Greenhouse. (Foto: PR)

Wereldexpo Floriade laat bezoekers genieten

Belevenis n Groenten, fruit, bloemen en planten uit de Nederlandse kassen maken ons leven gezonder, gelukkiger en duurzamer. Op de Floriade is het zowel in het park genieten als in de kassen. 

In The Green House is een belevingskas met permanente en wisselende tentoonstellingen van prachtige bloemen, planten, groenten en fruit. In The High Tech gedeelte krijgt de bezoeker meer informatie over het telen van producten in kassen en de meest innovatieve technieken van de glastuinbouw vind je in het Innovation Center.

Belevingskas 

De variatie aan bloemen, planten, groenten én fruit in The Green House is indrukwekkend. Ook de toepassingsmogelijkheden en de bijkomende positieve effecten van deze producten zijn enorm. Meer sociale verbinding, beter presteren op het werk, een gezonde lifestyle met de producten uit de kas! Hoe? Dat ontdek je in The Green House. Volg workshops, kom samen koken met onze chef kok of doe groene inspiratie op voor jouw thuiswerkplek. Geniet en beleef met al je zintuigen.

In de komende weken verzorgen studenten van het Zone College, de groene school uit Zwolle, demonstraties flowerart. En in de bloemenshows staan Lisianthus, Kalanchoë, Orchidee en Anthurium op de Floriade-kalender.

Green love tour

Bij binnenkomst van The Green House wordt de bezoeker uitgenodigd om de Green Love Tour te volgen. Zo ontdekt de bezoeker wat zij zelf kan doen voor een gezond, gelukkig en duurzaam leven. Het ligt binnen handbereik, met kleine stapjes, elke dag. 

Geniet van gezonde groenten en vers fruit, verras een ander met kleurrijke bloemen of gun jezelf een gezonde werkplek. Laat je tijdens de Green Love gezondheidsreis inspireren en zet de volgende stap. Iedere schatkist vertelt met een uniek verhaal en een opdracht over de meerwaarde van de glastuinbouw voor mensen.

Productcompetities

Royal FloraHolland organiseert 13 rondes productcompetities. De laatste vindt plaats op 27 september. De eerste competitie is voor de Lisianthus en Bromelia.


Telers van bloemen en planten kunnen hier hun mooiste producten in een van de gewasgroepen tentoonstellen en laten beoordelen door een speciaal daarvoor aangestelde vakjury. De jury, die is samengesteld uit vakmensen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet.

Voor deelname aan de competities kijk op
https://floriade.com/nl/deelnemen/productcompetities/agenda-
productcompetities/

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden