Afbeelding
Foto: floriade

Prijswinnaars productcompetitie Freesia en tuin- en terrasplanten bekend

Algemeen

Donderdag 19 mei was in het kascomplex ‘The Green House’ van Floriade Expo 2022 de derde prijsuitreiking van de in totaal dertien door Royal FloraHolland te organiseren internationale productcompetitiedagen. Deze productcompetities krijgen in de periode t/m 9 oktober hun beslag. De productgroepen, die op woensdag 18 mei door een vakjury zijn beoordeeld waren Freesia en tuin- en terrasplanten. In totaal waren er 77 inzendingen; ditmaal waren er naast de binnenlandse inzendingen ook inzendingen uit Israël, België, Duitsland en Japan.

Juryvoorzitter Aad van der Knaap en Maurice Wubben, manager van The Green House, reikten de prijzen uit tijdens een bijeenkomst. De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een hierbij behorend certificaat.

1e Prijs Freesia
De eerste prijs van de productgroep Freesia viel ten deel aan Tesselaar Freesia CV uit Heerhugowaard met hun Freesia enkelbloemig ‘Monaco’ met een score van 9,75.

1e Prijs tuin- en terrasplanten
De eerste prijs van de productgroep tuin- en terrasplanten was met een score van 9,43 voor Hydrangea ‘Fusion Raspberry’ van PerlaNova uit Zevenhuizen. De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit personen met verschillende achtergronden in de keten, van productie tot afzet.

Floriade Excellence Award 2022
Ook is tijdens de bijeenkomst de Floriade Excellence Award 2022 uitgereikt. Deze award, beschikbaar gesteld door Stimuflori, is bedoeld voor de meest opvallende productinzending per competitiedag. Hermen de Graaf van Stimuflori reikte de award dit keer uit aan veredelaar: Van den Bos Flowerbulbs uit Honselersdijk voor hun Freesia dubbelbloemig ‘Essence’.
Het juryrapport sprak over een topper van een bloem met helderwitte, goedgevulde bloeiwijzen en zware stelen. Dit product beantwoordt aan de jarenlange vraag vanuit de handel naar een witte, dubbele Freesia!

De volgende competitiedag vindt plaats op woensdag 1 juni a.s. en betreft Paeonia, Alstroemeria, Calla en groene kamerplanten.

Klik op de agenda van de competitiedagen.

xx
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant