Logo bloemenkrant.nl
portretten werknemers
portretten werknemers (Foto: Marieke Duijsters Fotografie)

Wilco Schoonderbeek Director Investments Horticoop

Per 1 juli 2022 start Wilco Schoonderbeek als Director Investments bij Horticoop. In die functie is hij verantwoordelijk voor het complete investeringsproces van Horticoop. Schoonderbeek vormt samen met Steven van Nieuwenhuijzen (CEO) en Hend van Ravenstein (CFO) het directieteam van Horticoop.

Horticoop is sinds eind 2021 actief als investeringscoöperatie. De coöperatie wordt hiermee een platform voor investering, innovatie en ontwikkeling waarvan alle partijen profiteren: de leden, de Horticoop-bedrijven en de sector. Het doel is bij te dragen aan een duurzame en gezonde toekomst voor de tuinbouwsector door te investeren in bedrijven die de kennis, het netwerk en de groeimogelijkheden in de tuinbouw vergroten.
Schoonderbeek (49) geeft als Director Investments sturing aan de toekomstgerichte groei van Horticoop. Hij leidt het proces waarin kandidaat-bedrijven worden gevonden, geacquireerd en ondergebracht in de investeringscoöperatie.

Schoonderbeek heeft gedurende zijn loopbaan brede ervaring opgedaan met het investeringsvak; als onderdeel van het internationale grootbedrijf, vanuit adviesbureaus zoals Andersen, PwC en KPMG en als investeerder met andermans en eigen geld. Daarbij heeft hij zich onder andere gespecialiseerd op het gebied van investeringen in AgroFood en het opzetten van innovatieve start-ups en scale-ups gericht op verduurzaming van de voedselketen en circulaire economie. Ook was hij verantwoordelijk voor de opstart van het Deeptechfonds, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Invest-NL.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden