Logo bloemenkrant.nl
Foto: green cities

Eerste kennisbijeenkomst Green Cities

Green Cities Europe organiseert dit jaar vier bijeenkomsten. Dit zijn kennisbijeenkomsten met iedere keer een centraal thema. De eerste bijeenkomst vindt plaats bij Floriade Expo 2022 in Almere op woensdag 18 mei 2022 met als thema Sense of Place.

Aan het einde van deze bijeenkomst wordt het boek ‘The Green City Guidelines’ gepresenteerd. Dit boek gaat inhoudelijk in op het thema van Floriade – Growing Green Cities en is een praktische ‘guideline’ om een stad of stedelijke omgeving te vergroenen. Het eerste exemplaar van het Green City Guidelines boek wordt overhandigd aan Annemarie Jorritsma – Commissaris-Generaal Floriade. Niek Roozen – landschapsarchitect Floriade, reikt het boek aan haar uit. Daarnaast staan er twee lezingen op het programma rondom het thema Sense of Place.

Lezingen
De eerste lezing wordt verzorgd door Steffen Nijhuis, landschapsarchitect en onderzoeker aan de TU Delft. Hij heeft een bijdrage geschreven aan het boek over de kracht van een ontwerp met behoud van bestaande landschapselementen: ‘Landschap als basis’.
De tweede lezing wordt gehouden door Jaap Smit, dendroloog en verantwoordelijk voor de aanleg en sortimentskeuze van het arboretum van Floriade. Hij gaat in op de toepassing van bomen in de stedelijke omgeving met het toekomstige klimaat als uitgangspunt.

Op het programma staat een rondleiding over het Floriade-park door Niek Roozen. Indien u hieraan niet wilt deelnemen, graag bericht via info@blunt.nl.

Programma
14:30 uur
Rondleiding over het Floriade-park Niek Roozen, landschapsarchitect Floriade Expo 2022
16:00 uur
Inloop auditorium Royal FloraHolland - The Greenhouse, Floriade Expo 2022
16:30 uur
Welkomstwoord dagvoorzitter Leon Smet – secretaris stichting de Groene Stad
16:35 uur
Floriade Growing Green Cities – Hans Bakker – Directeur Floriade Expo 2022
16:40 uur
Landschap als basis – dr. Steffen Nijhuis – onderzoeker TU Delft
17:00 uur
Introductie tweede spreker
17:05 uur
Bomen voor de toekomst – Jaap Smit, dendroloog Groenteam Floriade Expo 2022
17:30 uur
Annemarie Jorritsma, Commissaris-Generaal Floriade Expo 2022 – ontvangst eerste exemplaar boek ‘The Green City Guidelines’
17:45 borrel/ hapje/ drankje
18:30 einde bijeenkomst

Datum: woensdag 18 mei 2022
Locatie: Floriade Expo 2022 – Almere
Aanmelden via: https://greencitiescongress.nl/18mei2022/
Opgeven uiterlijk: donderdag 12 mei 2022


Het platform ‘Green Cities for a Sustainable Europe’ is een initiatief van de ENA (European Nurserystock Association) en boomkwekerij organisaties uit België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Zweden en Nederland en biedt kennis op basis van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve ideeën en technische achtergrond, om vergroening van openbare ruimten te bevorderen. Dit is onderverdeeld in de thema´s gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie.

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal.       

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden