Afbeelding
Foto: plnts

PLNTS.com lanceert allerkleinste kamerplant

Algemeen

Na de lancering van de uiterst zeldzame Monster Obliqua Peru, een kamerplant met een verkoopprijs van €1000,-, heeft PLNTS.com opnieuw iets bijzonders in de webshop, namelijk weefselkweek.

Waar bedrijven in de boomkwekerij- en sierteeltsector al gebruik maakten van deze manier van vermeerderen is PLNTS.com de eerste plantenkwekerij die de weefselkweek voor consumenten toegankelijk maakt.

Experimenteren met weefselkweek
Het experimenteren met weefselkweek is perfect voor plantenliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders en innovatiefs. Weefselkweek is het vermeerderen van planten onder zéér steriele omstandigheden. Het grootste voordeel hiervan is dat de kans op een kwalitatief goede plant veel groter is.

Van weefselkweek naar kamerplant
De weefselkweek plant komt in een gesloten reageerbuis en wordt hierin geënt op een speciale voedingsbodem van gel-achtige structuur. Deze gel bevat onder andere stoffen waardoor de plantengroei wordt gestimuleerd. De plant moet onder steriele omstandigheden blijven groeien, daarom mag de reageerbuis niet geopend worden totdat de plant groot genoeg is om te potten. Een weefselkweek plant kan een half jaar tot een jaar in het reageerbuisje blijven, mits de groei dit toelaat. Wanneer de plant te groot wordt voor de buis, is het tijd om het weefselkweek plant te verpotten in een terrarium of pot.

Op dit moment biedt PLNTS.com drie soorten weefselkweek aan, waaronder een weefselkweek variant van de zeldzame Philodendron McDowell. Mede-eigenaar van PLNTS.com Jesse Mostert ziet een grote belangstelling voor het experiment en sluit niet uit dat er binnenkort meerdere planten in de vorm van weefselkweek aan het assortiment van PLNTS.com toegevoegd zullen worden.

PLNTS.com is een webshop die internationale klanten inspireert door zich te focussen op de verkoop van kamerplanten, potten en uiteenlopende interieur accessoires. Opgegroeid tussen het groen, startte Jesse Mostert samen met zijn broers in 2019 met het kweken van kleine plantjes in de kwekerij van hun opa.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant