Directie Royal FloraHolland, Steven van Schilgfgaarde (l) en David van Mechelen.
Directie Royal FloraHolland, Steven van Schilgfgaarde (l) en David van Mechelen. Foto: walter landesbergen

RFH: 2021 was prima, vrezen voor 2022

Algemeen Bloemen in Beweging

Heb je net een fantastische vakantie achter de rug, staat bij thuiskomst je huis in lichterlaaie. Dergelijke gedachte moet door de hoofden van de directie van Royal FloraHolland hebben gespeeld bij de presentatie van het jaarverslag 2021. Mooie cijfers, maar de hemel boven Sierteeltland is nog nooit zo donker geweest.

Voor RFH was 2021 in meerdere opzichten een uitzonderlijk jaar. Het begint onstuimig als een substantieel aantal leden en kopers elkaar vindt in hun kritiek op de uitrol van de strategie van de coöperatie. Ontelbare overleggen volgen. Van Schilfgaarde: “Ik durf te stellen dat er nog nooit in de geschiedenis van onze coöperatie zoveel gestructureerde dialoog heeft plaatsgevonden met en tussen onze stakeholders als in het afgelopen jaar.”
De einddatum van 100% digitaal wordt opgeschort, certificeren gestimuleerd in plaats van verplicht, er komen klantenplatforms en lokale veiling Rijnsburg krijgt haar oplossing.
De boeken worden gesloten met een recordomzet en een positief resultaat. En toch is er geen sprake van een juichstemming, want na twee goede maanden in 2022 is met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, en de gevolgen daarvan, alles anders geworden.

Lees verder: 2022 dreigt rampjaar te worden.

Uit de krant

Meest gelezen

Uit de krant