Afbeelding
Foto: bloemenbureau holland

Floriade biedt productcompetities in The Green House

Algemeen

Op 14 april opent wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 voor een half jaar haar deuren in Almere. In het hypermoderne The Green House laat de Nederlandse tuinbouwsector zien, ruiken én proeven welke impact groen heeft op het dagelijks leven. Als kweker zijn er diverse mogelijkheden om deel te nemen aan productcompetities en noviteitenpresentaties in dit kascomplex.

Het enorme kascomplex is een echte eyecatcher. Met een oppervlakte van maar liefst 1 hectare en een lengte van 170 meter is de kas het grootste gebouw op de Expo. The Green House staat op een prominente plek bij de ingang en is een van de belangrijke publiekstrekkers. Niet alleen de grootte van het gebouw is indrukwekkend. Ook het ontwerp is opvallend en uitdagend. Het is geïnspireerd op het imposante Crystal Palace, dat in 1851 in Londen werd gebouwd. In de kas zijn verschillende soorten glas en spiegels verwerkt. Dat zorgt voor verrassende effecten en een bijzonder lichtspel.

Green House
In The Green House vinden dertien competitiedagen plaats, verdeeld over 40 gewasgroepen. Als kweker zijn er diverse mogelijkheden om deel te nemen aan de door Royal FloraHolland georganiseerde productcompetities en noviteitenpresentaties in dit kascomplex. Kwekers van bloemen en planten kunnen hun mooiste producten in een van de gewasgroepen tentoonstellen en laten beoordelen door een speciaal hiervoor aangestelde vakjury. De juryleden komen zowel uit het de productiehoek als uit de marketing en handel. Ook zijn er publieksjureringen.
Deelname biedt kansen om producten te tonen aan een breed publiek. Een kans om sierteeltproducten bij twee miljoen bezoekers in de spotlights te zetten!

Meer info: https://floriade.com/nl/serviceportal/floriade-competities/

Royal FloraHolland is als lid van De Nederlandse Tuinbouwraad nauw betrokken bij Floriade. Met de visie ‘Groen is meer dan mooi’ levert Royal FloraHolland een bijdrage aan leefbare, groene steden en groene gemeenschappen. De bijdrage aan Floriade sluit hierbij naadloos aan.

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant